Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 16 май

...
Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 16 май
Коментари Харесай

Започва действието на сценарий Синьо лято

Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 16 май 2022 година, показа през днешния ден на стената си във Фейсбук математикът проф. Николай Витанов. По думите му 45 дни след отпадането на противоепидемичните ограничения, обстановката в страната ни във връзка с вируса е постоянна.

Ето какво написа той:

" Няколко дни ме нямаше и бяхте в ръцете на юрдечетата и рецензентите от Ганковото кафене (дадена им бе опция да ме изместят за следващ път). Каквото научихме от тях за вируса и войната е, че освен съм простак, само че съм и тъпанар. Е, толкоз си могат. Желязната теорема на Витанов - Хейтърите единствено вият и реват, една свястна прогноза не могат да дадат си работи.

А в този момент всъщност.
Проверка на обстановката с пандемията през днешния ден:

1. Сценарият " Втората фондация " сполучливо извърши задачата си за 45 дни - обществената система да премине през празниците без разтърсвания от страна на ковид. Има един трифакторен показател, който считам и който регистрира заболеваемостта и заетостта на леглата. Днес цялата страна влезе в синята зона там. Започва действието на сюжет " Синьо лято " - ден 1. Този сюжет е - караме си умерено лято. Както ви предвиждах. Да забележим какъв брой време ще е постоянен.

2. Общата конюнктура - чакаме с досада модифицирания Омикрон най-накрая да успее да възпламени дифузното разпространяване И по този начин към този момент 46 дни.
Да забележим с чисълца, каква е настоящата конюнктура.

2. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 0.88.
Под 1 е, значи обсегът на болестта продължава да се свива.
" Синьо лято " наследява непоклатимата стабилностна " Хари Селдън " и " Втората фондация ". Няма изключителна епидемиологична конюнктура, няма ограничения. Здравната система отегчено чака офанзивата на модифицирания Омикрон. Планът за изтикване на модифицирания Омикрон към по-топлия времеви интервал и проваляние на опита му да се развърлува из България работи.

3. Проверка за суперпожар. И през днешния ден няма.

Да забележим няколко контролни чисълца за през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване от през днешния ден
За страната - 0.11
София-град - 0.15
Пловдив - 0.11
Бургас - 0.07
Варна - 0.06
По южните граници
Благоевград - 0.08
Кърджали - 0.12
Смолян - 0.11
Хасково - 0.11
Ямбол - 0.11

Знаем си:

1. Критична стойност за запалване на дифузно разпространяване - 1.00
2. Над 1.00 - дифузно разпространяване
3. Под 1.00 - дифузната разпространяване стопира или напълно го няма.
Днес, както се очакваше - никакви проблеми. Индексите са надалеч под 1, няма дифузно разпространяване. Планът на злокобния професор за блокиране на разпространениено на модифицирания Омикрон посредством прекъсване на дифузното разпространяване работи. Вече 46 дни.
За сведение - показателите в още няколко града
Плевен - 0.07
Разград - 0.07
Русе - 0.09
Силистра - 0.13
Сливен - 0.11

Карам по азбучен ред, по 5 области всеки ден. Както виждате, проблеми няма. Както се пее в песента - Луната спи. Ковид - рецесията е смазана. Е, дано да има най-малко една смазана рецесия от всичките, дето са ни се накачулили на главата. Поне това да не го мислим.

3. Проверка за препълненост на лечебните заведения. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма. Нещата са под надзор.
Здравната система си върти синджирчето и си подсвирква във връзка с Ковид-кризата. Кризо-о-о-о-о, къде си ма, кризо-о-о-о? Няма я.

4. Проверка за цялостен локдаун. Тотален локдаун ли?
Няма да има. Писах ви от дълго време - стягайте сезона по морето, лятото ще е умерено. Ето, влязохме в сюжет " Синьо лято " по проект.

5. Проверка на смъртността. Знаете - задачата беше броят на дните, в които умрелите ще са едноцифрено число, да се усилва. Бройката ще се усилва.
Но постепенно.

6. Заключение от инспекцията - и през днешния ден, 46 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е спокойна. " Синьото лято " е устойчиво, здравната система
се оправя с проблемите, задачата - лятото да е умерено, от ден на ден се реализира.
Дифузното разпространяване е угасено, жалките опити на модифицираният Омикрон да го възпламени се провалят до един.
И още ще се провалят.

7. Из картите промени има. Питах юрдечетата ще излиза ли София-град от алената зона или няма да излиза. В отговор научих, че с изключение на простак, съм и тъпанар. Тъй да е. Не може всички да са умни и красиви. Трябва да има един дето да е простак и тъпанар. Гледате картата и виждате, че по нея алено към този момент няма. И жълтото ще почне да се усилва. Полека - бавно. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР