Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 15 март

...
Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 15 март
Коментари Харесай

Заразата се свива, но от Гърция може да дойде нов щам на Омикрон

Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 15 март 2022 година, показа математикът проф. Николай Витанов. Той успокои с данните за свиването на коронавирус болестта, само че предизвести за новият вид на Омикрон. По думите му, допустимо е той да пристигна у нас от Гърция.

Ето какво написа той:

„ Mоментът тук е необикновен и би трябвало да сме деликатни. Времето на мощния спад на броя нови случаи дневно свършва, оттук насетне се чакат флуктуации на броя на случаи на фона на обща наклонност към по-слаб спад.

Наблюдаваме какво става в Гърция, тъй като оттова може да пристигна новият вид на Омикрона и това да докара до увеличение на броя на случаите. Неприятна флуктуация тук е броят на случаите през вчерашния ден в Смолян.

Каквото може да направи сюжетът " Хари Селдън " по въпроса е следното. Държите го постоянен, броят на случаите спада и пада под 1500 и продължава да пада към 1000 и по-малко дневно. Дифузното разпространяване на Омикрона угасва. Новият вид на Омикрона не съумява да го възпламени още веднъж (основен сценарий) или го възпламенява, само че не съумява да го разгори (и това е възможно) и по този начин минаваме нагледно казано метър без мощно повишение на броя нови случаи дневно. Тъй, че от вас зависи. Дръжте " Хари Селдън " постоянен с цел да може броят на новите случаи да падне колкото се може надолу под 1500 дневно. Това е.

Да забележим какво е ситуацията през днешния ден.

1. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.92. Под 1 е, значи обсегът на болестта продължава да се свива. Това е добре.

Здравната система продължава да се разтоварва.

2. Няма суперпожар. Броят на новите случаи през днешния ден е висок, само че спрямо предходните вторници продължава да спада. Това е добре. Под 1500 случая дневно дифузното разпространяване почва да изчезва. Задържим ли под 1000 случая дневно, вероятността да се справем с модифицирания Омикрон е доста огромна. Къде сме по тоя път, можете да се ориентирате и сами. Още не сме в безопадност.

3. Да няма претъпкани лечебни заведения. Няма претъпкани лечебни заведения. Продължават да се освобождават кревати, които се трансферират за други потребности. Няма безпорядък, няма претъпкани лечебни заведения.

4. Да няма цялостен локдаун. Няма цялостен локдаун. Няма и да има. " Хари Селдън " основава предпоставките за рухване на рестриктивните мерки. Но по кое време какво пада, взема решение държавното управление.

5. Смъртността - полекичка спада. Както бе планувано.

Вторниците са изключение.

6. Украинците и пандемията - идващите украинци не подвигат заболеваемостта. Както бе планувано. Знаете горната граница - до 100 000 украинци идващи на месец няма да повлияят значително на заболеваемостта, в смисъл да извърнат тренда на спад.

7. Заключение - обществената системата се движи към момента скучно по предначертаната траектория от оповестения ви преди месеци сюжет " Хари Селдън ". Нещата са под надзор.

Този вид на Омикрона няма да провокира второстепенен пик. Ако държите " Хари Селдън " постоянен, той ще се оправи и с модифицирания Омикрон. Особено би трябвало да се внимава в областите към Гърция.

8. Картите. Виждате, че на прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост областите около Гърция стоят добре. Знаете, че Омикронът навлезе през Гърция и от Благоевград подпали София и западна България. Модифицираният Омикрон ще се опита да направи същото. Затова е добре да се следят тези области. Наблюдават се. Вчера имаше флуктуация на случаите в Смолян. Терминът е outlier. Не се чака да се повтори в околните дни, само че би трябвало да се внимава.

Трябва да държим " Хари Селдън " постоянен с цел да могат случаите да паднат под 1500 дневно и след това под 1000 дневно. С което ще дестабилизираме сюжета на всеобщо разпространяване на модифицирания Омикрон в България. Мисля, че картинката е ясна. От нас си зависи "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР