Кратер, намиращ се в близост до хавайския вулкан Килауеа избухна,

...
Кратер, намиращ се в близост до хавайския вулкан Килауеа избухна,
Коментари Харесай

Нов вулканичен проблем на Хаваите предизвика поредна евакуация

Кратер, намиращ се наоколо до хавайския вулкан Килауеа избухна, изстрелвайки в небето гъст облак от пепел. Това принуди управляващите на Хаваите да призоват живеещите наоколо до вулкана да потърсят леговище, съобщи БГНЕС.

KILAUEA: Ashes to Ashes, Dust to Dust

17.05.2018

Massive ash plume at Kilauea`s Halemaumau Crater#Kilauea #Hawaii #Fire #Eruption #Volcano #BigIsland#Breaking #Lava #News #Latest #Update #Eruptions #Halemaumau #crater #explosive #BallisticBlocks #ash #ashes@NewsKali pic.twitter.com/Atb5Ju7Yik
— Kali Yuga | Apocalyptic News (@NewsKali) 17 май 2018 година
Според данни на обсерваторията за вулканична интензивност на Хавай, детонацията в кратера Халемаумау на вулкана Килауеа е изхвърлила облак пепел на 9 километра височина, който е отвеян на североизток. Обсерваторията прикани хората, които се намират по пътя на облака, да потърсят леговище поради рисковите изпарения на серен диоксид.
Обявен е и " червен код " за авиацията. Въздушния трафик в рисковия регион е спрян. Според вулканолозите във всеки един миг интензивността може да стане още веднъж избухлива и количеството отделени газове да се усили.
Килауеа е един от най-активните вулкани на света и е най-големия на архипелага. Той изригна на 3 май, като провокира евакуацията на 2 000 души от домовете им поради процепите по кратера, от които се излива лава, и които се отвориха на няколко километра от главния кратер. В региона се отделят и токсични газове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР