Кръстовището на бул. Никола Вапцаров“ с бул. Македония“ ще бъде

...
Кръстовището на бул. Никола Вапцаров“ с бул. Македония“ ще бъде
Коментари Харесай

Протест затваря кръстовище в Южен утре

Кръстовището на бул. „ Никола Вапцаров “ с бул. „ Македония “ ще бъде затворено за придвижване на пътни транспортни средства на 17 май (вторник) от 18:30 до 18:50 часа. Това оповестиха от Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “. Причината е постъпило в Община Пловдив съобщение за проведен митинг

Временната организация по сигурност на придвижването ще се реализира със съдействието на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Шофьорите на рейсовете по линии №1, 17, 24, 27, 36 и 116 от градския превоз са предизвестени да съблюдават напътствията и разпорежданията на органите на Министерство на вътрешните работи.

Пореден митинг против застрояването на регион „Южен“ стягат живущи от квартала.

Във фейсбук тече организация за митинга във вторник от 18:00ч. Мястото на осъществяване ще бъде пред кметството на регион „ Южен ”.

https://www.facebook.com/events/739899664031673/?active_tab=discussion

За митинга е известен кмета Здравко Димитров, който е дал позволение за провеждането му.

Според програмата на уредника Атанас Бояджиев откакто се съберат пред кметството в 18:00ч., към 18:30ч. протестиращите имат намерение да блокират кръстовището на бул. ”Никола Вапцаров’ и ул. ”Македония ” в двете направления в символ на противоречие с политиката на презастрояване в града ни.

В интернет е проведена и онлайн петиция за събиране на подписи от недоволни против презастрояването в гр. Пловдив. Организаторът показа, че единствено за три дни в нея са се подписали 660 поданици на гр. Пловдив.

https://www.peticiq.com/6060600001?fbclid=IwAR07TKuMieFSYNzIA4Hh8Gaz8JUhWYi34P0Um1yJRv3pIue-wNb8RdydoA8

В нея, те се афишират срещу презастрояването на зелените площи и превръщането им в бетонни комплекси.

Организаторът на подписката и митинга Атанас Бояджиев приканва всички, които не са съгласни с презастрояването в Пловдив да се причислят към митинга.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР