Кръстовище на изхода на Русе за Варна заплашва да се

...
Кръстовище на изхода на Русе за Варна заплашва да се
Коментари Харесай

Пет институции набелязаха мерки за безопасност на проблемно кръстовище в Русе

Кръстовище на изхода на Русе за Варна заплашва да се трансформира в аналог на един от пътищата с най-вече жертви у нас – този сред крайдунавския град и Бяла. Затова през днешния ден пет институции се събраха на място, с цел да набележат краткосрочни и дълготрайни ограничения за сигурност в проблематичния сектор.

Повече по тематиката вижте в репортажа на Андрей Кючуков и оператора Тихомир Стоичков.

Русе

26 души са потърпевши, а един е изгубил живота си при произшествия на кръстовището на изхода на Русе за Варна през последните 5 години. Над 15 000 автомобила месечно минават по главното направление от и за морската столица, като през летните месеци трафикът е двойно по-голям.

Районът се пресича и от пътя за Червена вода и Кубрат, което основава в допълнение предпоставки за катастрофи, регистрират от полицията.
Гл. инсп. Михаил Манов, шеф бранш " Пътна полиция " към ОД на Министерство на вътрешните работи в Русе: Основната причина е неспазване на хоризонталната и отвесна сигнализация. Основно казуса тук е при лишаване на преимущество, излизане на основен път при ляв завой.Тодор Тодоров – водач: Особено когато има и мъгла вечер... Постоянно стават произшествия.Георги Георгиев, областен прокурор на Русе: Не е належащо да сътворяваме втори сектор по сходство на Русе – Бяла, където единствено да записваме броя на произшествията и да се грижим за потърпевшите лица.
Затова и на срещата си през днешния ден институциите набелязаха съответни ограничения за възстановяване на сигурността. Краткосрочните, които би трябвало да се осъществят до 2 месеца, включват слагането на осветяване и спомагателни знаци с мигаща светлина, както и полагането на " шумяща " напречна маркировка. Ще се ускори и полицейското наличие в региона.
Георги Георгиев, областен прокурор на Русе: Дългосрочно решение на въпроса е обвързвано с създаване на кръгово кръстовище... Това е вид за прекосяване, който дава опция на водачите сами да контролират навлизането си в кръстовището, като изчакват тези, които са с преимущество и в същото време лимитира скоростта на придвижване.
По предварителни планове за построяването на кръгово кръстовище в региона ще са нужни сред 600 и 700 хиляди лева Очаква се нужната документи да се придвижи към Министерството на районното развиване и благоустройството и Агенция " Пътна инфраструктура " в най-бързи периоди.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР