Кръстникът на Франсис Форд Копола от 1972 г. е емблематичен

...
Кръстникът на Франсис Форд Копола от 1972 г. е емблематичен
Коментари Харесай

Когато “Кръстникът се превърне и в коктейл

" Кръстникът " на Франсис Форд Копола от 1972 година е емблематичен филм, който още с излизането си въодушевява даже и основаването на коктейл.
 Black Manhattan - по-добрата версия на класическия коктейл “Манхатън ”
Black Manhattan - по-добрата версия на класическия коктейл “Манхатън ”

Само с четири съставки

Това не е изключително изненадващо, поради, че Кръстникът (човекът, не напитката) съвсем от самото начало въртеше бизнеса си до момента в който отпиваше от чашата си с уиски. Който и обаче да е измислил " Кръстникът " (напитката, а не човека) очевидно е видял опция за тематичен коктейл, като към класическото скоч уиски е добавил италианска нотка, евентуално като отпратка към... италианската мафия, несъмнено.

За доста от ценителите на уискито смесването му с други питиета е същинско осквернение. От друга страна обаче, експериментирането с усети постоянно е вълнуващо. А когато рецептата включва и приятната орехова наслада на италианското амерето, няма по какъв начин да устоим на концепцията да приключим седмицата си с " Кръстникът " (напитката, а за какво не и в композиция с филма). Ето по какъв начин да си забъркаме коктейла съгласно Esquire.

Какво ни би трябвало
60 мл шотландско уиски 15 мл амарето ликьор  Коктейл Jasmine - съвременна класика с нежно име, привлекателен цвят и тръпчиви нотки
Jasmine - най-дамският коктейл, фиктивен от... мъж

Модерна класика с нежно име, привлекателен цвят и тръпчиви нотки

Какво ги вършим

В смесителна чаша с лед сипваме двете съставки и ги разбъркваме добре, до момента в който се охладят. След това прецеждаме коктейла в ниска чаша, също цялостна с лед.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР