Красотата на плодородния кюстендилски край е подредена пред ХГ Владимир

...
Красотата на плодородния кюстендилски край е подредена пред ХГ Владимир
Коментари Харесай

Красотата на плодородния кюстендилски край е събрана пред галерията на Майстора

Красотата на плодородния кюстендилски край е подредена пред ХГ „ Владимир Димитров-Майстора ” в единствения в страната Празник на плодородието.Областният шеф на Кюстендил инж.Александър Пандурски, кметът Петър Паунов,множество посетители от страната и чужбина, стотици кюстендилци участваха на формалното разкриване на празника.

По традиция бяха показване на присъщи кюстендилски сортове ябълки, предоставени от Института по земеделие – гр. Кюстендил и ревю на атрактивно подредени и аранжирани щандове със плодове и зеленчуци от разнообразни организации от цялата община. Кюстендилски занаятчии демонстрират своите истински художествени творби, а земеделските производители своята чиста и здравословна продукция, дарена от благословената кюстендилска земя.

Празничната стратегия продължава сега с конкурс за най-красиво аранжиран щанд и най-едра ябълка под наслов „ Плодородието в Кюстендилския край “.

За най-малките посетители на празника има арт-ателиета и работилници, спортни игри с плодове и зеленчуци, а за феновете на спорта - открити тренировки в спортните зони на града.

Тази вечер от 20:00 часа още веднъж пред ХГ „ Владимир Димитров – Майстора ”е концерта на рок група „ Фактор ”.

Програмата в неделя:

25.09.2022 година /неделя/

Парка пред ХГ „ Владимир Димитров – Майстора ”

11:00 – 14:30 часа

Празнична стратегия

Арт-ателиета и работилници за деца

Открити тренировки в спортни зони

Състезателни игри с плодове и зеленчуции
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР