Красотата е необятна и доста относителна. Затова нищо не е

...
Красотата е необятна и доста относителна. Затова нищо не е
Коментари Харесай

Кои ще са следващите грозни обувки, които ще виждаме навсякъде около нас

Красотата е необятна и много относителна. Затова нищо не е в действителност " грозно ". И е мъчно чифт обувки да бъдат избрани по този метод - тъй като " грозната обувка " просто е странна, непозната и по-предизвикателна. По думите на стилистката Маша Орлов - която стартира кариерата си като модел на дизайнера Зак Позен: " Сега грозното е положително. Понякога може да бъде и ужасно. "

Tabi, да вземем за пример - обувката на Maison Margiela с настрана място за огромния пръст, евентуално беше първата публична " грозна " обувка, която се появи на пазара. След като дебютира през 1988 година, тя се трансформира в обичана на новоизгряващите дизайнери в Париж.

До средата на 90-те години на предишния век Tabi към този момент е преосмислена във всевъзможни разновидности - и като ботуши или боти и е носена от звезди като Сара Джесика Паркър. А през 2021 година обувките стават напряко мейнстрийм, когато като Ким Кардашиян показва сбирката Tabi x Reebok в своя Instagram профил.



Бунтарска жила пък оказва помощ на някои от " грозните " обувки да се наложат. Равните подметките от дълго време значат безмълвен митинг против момичешкия искра и самобитна защите на правата на дамата. Обувките са още един метод да се " препъне " концепцията, че дамските облекла и аксесоари би трябвало да бъдат на първо място " красиви ". Напротив, те би трябвало да бъдат най-много комфортни.

Така, през 2019 година се появи розовият чифт на Balenciaga на прословутите Crocs на платформа.



Но " грозните " обувки не са единствено дизайнерска волност или барометър за обществена смяна. В света на уличната мода странните подметки могат да бъдат от значително значение, с цел да бъдем видяни и да се откроим в тълпата.

През миналия февруари MSCHF дебютираха със своите огромни червени ботуши. Те съумяха освен да привлекат вниманието на всички огромни уеб сайтове за махленски жанр, само че и откриха място в новините даже на The New York Times, The Washington Post и People.



През юли Големите червени ботуши получиха продължение с помощта на съдействието с Crocs.



Обувките Martine Rose x Nike също са в листата със идната огромна (странна) мода на 2023 година, което е добре, защото те залагат напълно на удобството. Благодарение на затвърдения статут на Rose измежду хипарите и стилните аутсайдъри, маратонките се появиха на краката на известни персони като Хейли Бийбър.



Модните почитатели се стопират и на скорошната сбирка от " деформирани " балетни обувки от мрежести материали, които разкриват пръстите на краката. Те са странни, препращащи към атмосфера на венецианската пантофка, нещо, което се харесва на феновете на ренесансовото изкуство. Bottega Veneta, The Row и Sandy Liang бяха първите, които ги наложила, а в този момент даже известни марки като Zara ги оферират.



Между световното стопляне и икономическото напрежение жителите на огромния град желаят да вървят на всички места пешком - и затова се нуждаят от чифт обувки, които могат да устоят на ежедневния забързан темп. Но с изключение на да ни е комфортно, желаеме и да сме готини и екстравагантни. Да се отличаваме и да заявяваме пред света: " Хей, ние сме тук. Бързаме, оцеляваме, само че желаеме да го вършим, изглеждайки стилно, друго и добре ", както написа InStyle.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР