Красотата е необятна и доста относителна. Затова нищо не е

...
Красотата е необятна и доста относителна. Затова нищо не е
Коментари Харесай

Кои ще са следващите грозни обувки, които ще виждаме навсякъде около нас

Красотата е необятна и много относителна. Затова нищо не е в действителност " грозно ". И е мъчно чифт обувки да бъдат избрани по този метод - тъй като " грозната обувка " просто е странна, непозната и по-предизвикателна. По думите на стилистката Маша Орлов - която стартира кариерата си като модел на дизайнера Зак Позен: " Сега грозното е положително. Понякога може да бъде и ужасно. "
 5 модела обувки, които ще виждаме на всички места през есен 2023
5 модела обувки, които ще виждаме на всички места през есен 2023

Ексцентрични, разчупени, странни

Tabi, да вземем за пример - обувката на Maison Margiela с настрана място за огромния пръст, евентуално беше първата публична " грозна " обувка, която се появи на пазара. След като дебютира през 1988 година, тя се трансформира в обичана на новоизгряващите дизайнери в Париж.

До средата на 90-те години на предишния век Tabi към този момент е преосмислена във всевъзможни разновидности - и като ботуши или боти и е носена от звезди като Сара Джесика Паркър. А през 2021 година обувките стават напряко мейнстрийм, когато като Ким Кардашиян показва сбирката Tabi x Reebok в своя Instagram профил.

Бунтарска жила пък оказва помощ на някои от " грозните " обувки да се наложат. Равните подметките от дълго време значат безмълвен митинг против момичешкия искра и самобитна защите на правата на дамата. Обувките са още един метод да се " препъне " концепцията, че дамските облекла и аксесоари би трябвало да бъдат на първо място " красиви ". Напротив, те би трябвало да бъдат най-много комфортни.

Така, през 2019 година се появи розовият чифт на Balenciaga на прословутите Crocs на платформа.

Но " грозните " обувки не са единствено дизайнерска волност или барометър за обществена смяна. В света на уличната мода странните подметки могат да бъдат от значително значение, с цел да бъдем видяни и да се откроим в тълпата.

През миналия февруари MSCHF дебютираха със своите огромни червени ботуши. Те съумяха освен да привлекат вниманието на всички огромни уеб сайтове за махленски жанр, само че и откриха място в новините даже на The New York Times, The Washington Post и People.

През юли Големите червени ботуши получиха продължение с помощта на съдействието с.

Обувките Martine Rose x Nike също са в листата със идната огромна (странна) мода на 2023 година, което е добре, защото те залагат напълно на удобството. Благодарение на затвърдения статут на Rose измежду хипарите и стилните аутсайдъри, маратонките се появиха на краката на известни персони като Хейли Бийбър.

Модните почитатели се стопират и на скорошната сбирка от " деформирани " балетни обувки от, които разкриват пръстите на краката. Те са странни, препращащи към атмосфера на венецианската пантофка, нещо, което се харесва на феновете на ренесансовото изкуство. Bottega Veneta, The Row и Sandy Liang бяха първите, които ги наложила, а в този момент даже известни марки като Zara ги оферират.

Между световното стопляне и икономическото напрежение жителите на огромния град желаят да вървят на всички места пешком - и затова се нуждаят от чифт обувки, които могат да устоят на ежедневния забързан темп. Но с изключение на да ни е комфортно, желаеме и да сме готини и екстравагантни. Да се отличаваме и да заявяваме пред света: " Хей, ние сме тук. Бързаме, оцеляваме, само че желаеме да го вършим, изглеждайки стилно, друго и добре ", както написа InStyle.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР