Краснодар не срещна проблеми с гостуващия Арсенал (Тула) и го

...
Краснодар не срещна проблеми с гостуващия Арсенал (Тула) и го
Коментари Харесай

Краснодар не даде шанс на Арсенал, швед вкара гол-красавец

Краснодар не срещна проблеми с гостуващия Арсенал (Тула) и го победи с 3:0 в мач от 26-ия кръг на съветското състезание. Много хубав гол на Виктор Клаесон даде мечтаното началото на " биковете ", а другите попадения бяха дело на Сергей Петров и резервата Рикардо Лаборде. " Гражданите " изместиха Зенит от третата позиция, а Арсенал е 6-и.

През сезона Краснодар направи доста положителни мачове против мощните тимове, само че с лекост губеше точки от тези в дъното на класирането. Пред краткотрайния треньор Мурад Мусаев стоеше задачата да не допусне подценяване, още повече, че Арсенал също се намира във напредък напролет и се намираше на влиятелното 6-о място в класирането.

Михаил Александров остана на пейката на гостите, а титуляр за Краснодар беше някогашният халф на Левски Жоао Жоазиньо.

Двубоят стартира с извънредно хубав гол на Клаесон. Шведският национал посрещан от въздуха с акробатичен удар топката след центриране на Вандерсон в 4-ата минута и я заби под гредата. Голът беше под номер 9 за Клаесон в Премиер лигата.

В идващите минути Вандерсон пропусна да удвои, само че второто попадение не закъсня. Фььодор Смолов пусна добър пас към Сергей Петров, който умерено овладя и с обмислен удар в долния ляв ъгъл на вратата - 2:0. До почивката имаше още забавни моменти, само че двамата вратари демонстрираха класа. Веднъж и гредата попречи на Жоазиньо.

Втората част не беше толкоз забавна. Фьодор Смолов имаше няколко благоприятни условия да се разпише, само че по този начин и не съумя. Това обаче стори Лаборде в 86-ата минута след асистенция на Юрий Газинский, който оформи крайното 3:0.

Двубоят през днешния ден беше под номер 400 в историята на " биковете ".

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 26 кръг, събота 14 април  Краснодар 3:0краен резулат  Арсенал (Тула)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР