Красиво наредена паважна настилка на едно ниво с тротоарите, изящни

...
Красиво наредена паважна настилка на едно ниво с тротоарите, изящни
Коментари Харесай

Ул. „Христо Г. Данов” – нова значка на ревера на Пловдив или служебен паркинг? Изборът изглежда лесен

Красиво подредена паважна настилка на едно равнище с тротоарите, изящни къщи и здания, хладина от реконструираната Градска градина на Пловдив, Дома на младоженците, един от най- посещаваните  музеи и… антипаркинг колчета.
Прочетете още
Така наподобява улица „ Христо Г. Данов от ул. „ Бетовен ” до бул. „ Руски ” след ремонта. Улицата впечатлява с новата си визия, а единственото ненужно нещо на нея са антипаркинг колчетата…

Всеки, който се разноски по нея ще разбере, че ще е същинска грехота, в случай че капацитетът на тази улица се убие с  пускането на коли по нея и за прекосяване, и за паркиране.



Въпросната права от години на процедура се е трансформирала в длъжностен паркинг на ЕВН, регион „ Централен ”, КНСБ и още няколко обекта, а свободните места в Синя зона са не повече от 5-6.  Тя се употребява и за директен път към бул. „ Руски ” от „ Христо Г. Данов ” и живеещите в  прилежащите улици.   Относно придвижването на коли,  тя е значима за хората, които живеят в карето, само че няма фундаментална роля за трафика в централна градска част.  Още повече, че ул. „ Бетовен ” изкарва автомобилите  на бул. „ 6 септември ”, идващи от Джумаята.



В същото време по улицата има изумителни здания с търговски обекти, които могат да изпълнят с живот цялата тази градска част. Не просто тя да е нов „ Капана ” с голям брой заведение, а притегателно място за всевъзможен тип действия, като не се позволяват грешките от така наречен Квартал на креативните промишлености, който от дълго време е изгубил наличието на тези думи.

Две здания с големи благоприятни условия са тази против Природонаучния музей,  в която са настанени КНСБ, а другата е „ Орта Мезар ”, която от години се разрушава след пожара в нея.

Кметът на регион „ Централен ” Георги Стаменов съобщи, че приготвя социална поръчка за реконструкцията и реставрацията  на постройката, като ще се кандидатства по стратегии за нея. Той ще предложи и на Синдикатите няколко варианти да се реалокират, с цел да имат  те почтено посланичество в централната градска част на града.  Той е водил диалози и със притежателите на „ Орта Мезар ”, където се чака решението на Върховен административен съд по разногласията към нея. По думите му има опция постройката да се отчужди и Община Пловдив да я реставрира, като откри най-подходящите  функционалности за нея.



„ Относно паркоместата на регион „ Централен ” – ние можем да се лишим от тях, в случай че бъде взето решението на Общинския съвет улицата да се трансформира в пешеходна. Не считам, че и за другите институции в близост  ще е проблем. ЕВН да вземем за пример си имат личен паркинг ”, съобщи Георги Стаменов.

Справка в Община Пловдив демонстрира, че ЕВН заплащат за 31 служебни паркоместа, както на ул. „ Христо Г. Данов ”, по този начин и в прилежащите улици.  Учудващо е за какво са нужни толкоз доста места на ЕРП-то в случай, че там е администрация, а екипите на сдружението, което поддържат мрежата е в базата им на Карловско шосе.

Очаква се още на идната сесия да се дискутира опцията тази част от ул. „ Христо Г. Данов ” да се трансформира е пешеходна.

Повечето пловдивчани помнят спирането на автомобилната връзка сред Джумая джамия и „ Христо Г. Данов ” и свързването на двете елементи на Главната. Това решение също бе „ посрещнато на нож ”, а редица чертаеха апокалиптични сюжети за трафика. По същия метод се одобри и затварянето на части от „ Капана ” за коли, както и южния завършек на ул. „ Отец Паисий ”.  Видимо години по-късно, това наподобяват като най-правилните решения.  В този смисъл превръщането на ул. „ Христо Г. Данов ” в пешеходна наподобява като най-лесната алтернатива в този мандат – да бъде нова значка на ревера на Пловдив, или да продължи да бъде една от многото  улици в града, цялостна с паркирани служебни коли.

Макар да наподобява елементарно, то въпреки всичко би трябвало да бъде  взето от локалния парламент, а по-късно Община Пловдив да разгърне капацитета на тази улица и градска зона, който е голям.

 



 

 

 

 

 

               

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР