Красиво начало на годината за най-младата публика на морския град

...
Красиво начало на годината за най-младата публика на морския град
Коментари Харесай

Виенската музикална традиция на 31 януари в продукцията Варненско лято за деца

 Красиво начало на годината за най-младата аудитория на морския град дава съпътстващата стратегия на Международния музикален фестивал " Варненско лято “, която се осъществя в партньорство с Националното учебно заведение по изкуствата " Добри Христов “ - Варна. На 31 януари от 11:00 в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център маестро Страцимир Павлов и Румяна Пeтрова – известна измежду малчуганите като Госпожа Виола - шефът на НУИ " Добри Христов “, ще опишат следващата музикална приказка. С доста вдъхновение и с готовност за изява и споделена наслада учениците актьори приготвят стратегия, въодушевена от Виенската музикална традиция.

" В този музикален спектакъл срещаме децата с основни творби от творчеството на тримата виенски класици Хайдн, Моцарт и Бетовен – споделя Румяна Петрова. – Мой събеседник на сцената ще бъде първокласничката Изабела Павлова, която ще ни помогне да се доближим до езика на най-малките. Нашите концерти са интерактивни, по тази причина предизвикваме децата от публиката да задават въпроси и да търсят паралели в актуалната просвета. Забавният, непосредствен метод в общуването с публиката приобщава малчуганите с усмивка към света на огромното изкуство. “

Ще прозвучат фрагменти от Симфония №101 " Часовникът “ на Йозеф Хайдн. Приносът на Волфганг Амадеус Моцарт към Виенската школа ще бъде илюстриран със Сонатина в до-мажор, първа част, песен на Церлина от операта " Дон Жуан “, Увертюра към операта " Сватбата на Фигаро “ и емблематичната моцартова трорба " Аве верум корпус “.

Огромната фигура на Лудвиг ван Бетовен ще придобие ясни контури за дребните фенове на музиката със знакови негови творби - " Ода на насладата “, " На Елиза “ – със солист Бояна Бъчварова и " Контраданси “.

Ще чуем и фрагменти от симфоничната поема " Тъй рече Заратустра “ на Рихард Щраус. Прочутият Унгарски танц №5 ще вкара дребните в творчеството на Йоханес Брамс, а в хубостта на танца ще ги увлекат най-популярните произведения на Бащата на валса Йохан Щраус " На хубавия наследник Дунав “ и " Трич-трач полка “. Финалът ще пристигна с енергичния " Радецки марш “, в който сигурно ще се включи и публиката.

Събитието е гратис за децата до 6-годишна възраст, входът за по-големите и родителите е с билет на символичната цена от 2 лева

Бъдете на 31 януари от 11:00 в  Зала 1 на Фестивалния и конгресен център, с цел да станете част от повдигащото духа прекарване " Варненско лято за деца “!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР