Красивите и дълги мигли правят очите още по-пленителни. Успявате ли

...
Красивите и дълги мигли правят очите още по-пленителни. Успявате ли
Коментари Харесай

11 домашни средства за растеж на миглите

Красивите и дълги мигли вършат очите още по-пленителни.

Успявате ли да постигнете плътни и здрави мигли вкъщи?

Трябва единствено да бъдете търпеливи, и на първо място да ревизирате дали оредяването на миглите не е от страна на здравето.

Независимо дали ще ги овлажните с разнообразни масла и серуми, или просто ги разресвате, има доста лесни и ефикасни способи да удължите и заздравите миглите си.

Защо миглите ви не порастват или падат

Вашите мигли стават нежни и чупливи заради артикули като серпантина или лечебни капки за очи, които могат да изсушат миглите ви или да причинят накъсването им.

Бъдете деликатни, когато въвеждате нов артикул за очи в рутината си, проверете дали нямате алергични реакции.
Има и друга причина, заради която миглите ви могат да бъдат слаби: в случай че триете очите си постоянно, това може да докара до рухването на миглите.

Тъй като миглите порастват в цикъл от четири до осем седмици, космите няма да пораснат незабавно, в случай че паднат, което прави ресните да наподобяват къси и редки.

Как да се грижите за дългите и мощни мигли

Когато става въпрос за напредък на миглите, има доста препоръки, които си коства да опитате, преди да потърсите лекуване с рецепта. Всъщност доста хора са имали шанса да употребяват тези артикули, с цел да подтикват растежа им.

Но както при всеки артикул, значимо е да се консултирате с доктор или кожен лекар, преди да добавите нови артикули към рутината си за грижа за кожата. Винаги е най-добре да се консултирате с специалист, с цел да изключите вероятните алергени.

С течение на времето тези способи могат да ви обезпечат най-обемните мигли. Ето 11 метода по какъв начин да извършите миглите си по-силни и енергични.

1. Използвайте зехтин

Има доста изказвания, че зехтинът може да усъвършенства дължината и здравината на вашите мигли. Натуралният зехтин е богат на есенциални мастни киселини, които имат омекотяващ и овлажняващ резултат.
Най-лесният метод да нанесете тези масла е с четки за мигли или вежди за еднократна приложимост и ги потопите в маслото, след което нанесете маслото върху миглите.

2. Опитайте със серум за напредък на миглите

Вероятно сте чували за разнообразни серуми за мигли, които могат да удължат миглите ви. Въпреки че пазарът е цялостен с доста разнообразни разновидности (и не всички от тях са страхотни), си коства да запомните листата със съставки, с цел да намерите най-хубавите серуми за мигли.

3. Нанесете масло с витамин Е

Обичано както от Кардашиан, по този начин и от блогърите, маслото от витамин Е от дълго време се употребява за поощряване на по-силни и по-хидратирани мигли. Въпреки че науката не е потвърдила изрично, че предизвиква растежа на косата, стотици рецензенти не могат да спорят с това.

Вижте още:

4. Срешете миглите си

Може да звучи просто, само че ресането на миглите е превъзходен метод да ги удължите и да ускорите растежа им. Въпреки че няма доказани проучвания за това, доста професионални гримьори и специалисти хвалят изгодите от разресването на миглите.

5. Овлажнявайте с кокосово масло

Кокосовото масло е освен безвредно за потребление към очите, само че също по този начин е страховит овлажнител. Всъщност едно изследване откри, че като нанесете кокосово масло върху косата си преди и след измиване с шампоан, можете да предотвратите загубата на протеин в косата си.

И в случай че се притеснявате да потопите четката си за серпантина в бутилка, съдържаща 100% натурално кокосово масло, можете просто да вземете малко от върховете на пръстите си, да го разтриете върху пръстите си и по-късно да разтриете миглите си. Това ще трансферира кокосовото масло върху вашите мигли, с цел да усили тяхната мекост и издръжливост.

Вижте още:

6. Помислете за добавки с биотин

Недостигът на хранителни субстанции, витамини и минерали в последна сметка може да повлияе на растежа на косата. Приемът на витаминно-минерална добавка няма да подтиква растежа на косата самичък по себе си. Ако имате дефицит на желязо, витамин В12, протеини, витамин Д или биотин – макар че това е доста рядко, косата ви също няма да пораства.’
Въпреки че биотинът може да не е подобаващата добавка за всеки, е потребно да знаете какви са дефицитите на витамини и минерали, когато се пробвате да възстановите косъма на всички места по тялото си. И даже без научна поддръжка, тази добавка с биотин е известна алтернатива, за която доста рецензенти споделят, че им е помогнала в персоналното им пътешестване към растежа на косата.

7. Използвайте серпантина за подсилване на миглите

Има доста спирали, които освен усъвършенстват външния тип на вашите мигли, само че и форсират растежа им. Потърсете спирали с фибри и такива, които са предопределени за удължение на късите мигли.

8. Намажете с рициново масло

Докато рициновото масло е по едно и също време възхвалявано и опровергавано като стимулант за напредък на косата, едно нещо е ясно, че то оказва помощ за навлажняване на миглите ви, правейки ги да наподобяват по-пълни и буйни. Нищо чудно, че това е една от най-често срещаните съставки, които могат да бъдат открити в известните серуми за мигли

Вижте още:

9. Нанесете зелен чай

Зеленият чай е цялостен с антиоксиданти, които усъвършенстват цялостното ви здраве. Нанесете малко леден зелен чай по линията на миглите, с цел да ускорите растежа им.

10. Масло от ший

Маслото от ший е богато на витамин С и е цялостно с антиоксиданти и противовъзпалителни свойства. Витамин С предотвратява резултата на свободните радикали и укрепва колагена. Поради това маслото от ший може да помогне за поддържането на дебелината на миглите и да форсира техния напредък.

Вземете малко количество масло от ший и го масажирайте в пръстите си, до момента в който се разтопи. Нанесете го върху горните и долните мигли. Оставете го за една нощ.

11. Използвайте вазелин

Вазелинът може да овлажни клепачите и да помогне да се отървете от акарите, предотвратявайки по-нататъшно увреждане на миглите. Въпреки това, няма проучвания за способността му да предизвиква растежа на миглите.

Вземете малко вазелин върху памучен тампон и го нанесете върху горния и долния клепач. Гледайте да не ви попадне в очите. Оставете го за една нощ и изплакнете на идната заран.

Как да предотвратите загубата на мигли

  • Следвайте здравословна и добре уравновесена диета, която включва хранителни субстанции като желязо, цинк, витамини, мастни киселини, биотин и протеини.
  • Измивайте миглите и клепачите си всекидневно с мек почистващ препарат или шампоан за клепачите.
  • Избягвайте потреблението на нискокачествени артикули за очи.
  • Избягвайте грим за очи, който предизвиква раздразнение.
  • Премахнете грима преди лягане.
  • Спрете да употребявате инструмент за извиване на мигли.
  • Ограничете потреблението на удължители на мигли.

Освен да следвате тези средства и препоръки, също по този начин е добре да знаете какво предизвиква изтъняването на миглите ви, с цел да стигнете до корена на казуса.

Какво прави миглите тънки и къси?

Вашите мигли могат да падат по няколко аргументи, в това число:

  • Прогресивна възраст – Това е най-честата причина за загуба на мигли, засягаща както мъжете, по този начин и дамите с придвижване на възрастта.
  • Менопауза – Тъй като естрогенът играе значима роля в производството на колаген за здрава кожа и коса, понижаването на равнищата на колаген по време на менопаузата може да докара до тънки мигли.
  • Хормонален дисбаланс – несъответствието на хормоните на щитовидната жлеза може да аргументи увреждане на кожата и загуба на коса.
  • Грубо боравене с миглите – пламенно триене на миглите, до момента в който премахвате грима от очите.
  • Алергична реакция – Особено към артикули за грим за очи
  • Използване на удължители на мигли – Лепилата, употребявани за закрепване на изкуствени мигли, съдържат химикали, които могат да бъдат дразнещи или нездравословни. Тази химическа реакция може да аргументи зачервяване на клепачите, парене или инфектиране, което може да докара до рухване на миглите.
  • Химиотерапия – медикаментите, употребявани за лекуване на рак, постоянно предизвикват изтъняване на косата и миглите.
  • Някои медицински положения – като блефарит, хипертиреоидизъм, псориазис, плешивост ареата и екзема
  • Лоша хигиена – като оставянето на грима за очите за една нощ може да докара до изтъняване на миглите ви.

Ако наред с изтъняването на миглите се появят и други признаци, мощно се предлага да се консултирате с доктор, с цел да изключите опцията за главното заболяване.

Безопасни ли са серумите за мигли?

Наред с възходящото търсене на гъсти и дълги мигли, доста козметични марки започнаха да продават балсами за мигли. През 2008 година биматопрост 0,03% офталмологичен разтвор беше утвърден като безвредно и дейно лекуване за ускорение на растежа на миглите.

Някои козметични марки и производители на медикаменти са основали серум за напредък на мигли, употребявайки го като дейна съставна част. Въпреки че тези серуми обезпечават доста преимущества, те имат странични резултати като червени или сърбящи очи, отичане на клепачите и раздразнение. За да избегнете тези проблеми, консултирайте се с доктор преди да употребявате серума.

Миглите ви нормално порастват по постоянен график, падат и порастват още веднъж. Горните защитни ограничения и средства могат да им оказват помощ да порастват и да се сгъстят до известна степен.

Ако усетите, че миглите ви изтъняват неестествено, неотложно се консултирайте с доктор, с цел да изключите вероятността от някакво заболяване.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР