Красиви визуализации преобразиха паметника на антифашистите за 45 минути пред

...
Красиви визуализации преобразиха паметника на антифашистите за 45 минути пред
Коментари Харесай

Генеративна архитектура „заля” с „Вода” Пантеона в Бургас

Красиви визуализации преобразиха паметника на антифашистите за 45 минути пред над 200 индивида при цялостен мрак в Морската градина

Невиждано шоу с генеративна архитектура „ заля ” с „ Вода ” Пантеона в Бургас нощес. Атрактивното шоу с 3D mapping даде старт на трансформиралия се в обичаен Фестивал „ Вода ”, който от 7 години събира годишно в града ценители на модерното изкуство в най-абстрактната му форма от цялата страна.

Точно в 20:30 ч. всички светлини в Морската градина в радиус от към 50-100 метра от паметника угаснаха внезапно, с цел да освободят „ терен ” за красивите визуализации, които са най-видими, когато са единствения светещ обект пред публиката. Над 200 индивида имаха достойнството да видят първото в действителност качествено 3D шоу със светлина, което се реализира в Бургас.

Визуализациите, които в границите на 45 минути преобразиха изцяло паметника, издигнат от социалистите през 1981 година, са дело на румънския актьор Adistu, който е прочут в целия свят с футуристичните си изображения и видео наличие, което на моменти даже е плашещо. Той бе подготвил за бургазлии и посетители на града невероятна презентация, която покри фасадата на Пантеона със светлина и безусловно го преобрази.

Подобна самодейност има всяка година на други соц монумент - този на Бузлуджа, който е прочут повече измежду хората като „ Космическия транспортен съд ” поради любопитната си форма и локация, която припомня на летяща паница, излитаща от висока скална площадка. Любопитно е още, че въпросната визуализация на Пантеона от нощес не провокира остри реакции от страна на политически партии с леви убеждения, по този начин както се случи, когато прочут диджей реши да пусне цялостен сет от вътрешността ѝ преди няколко години. Тогава делото му бе остро наказано от локалните структури на социалистите, съгласно които сходни начинания оскверняват паметта на починалите антифашисти, чиито имена са изписани навътре в Пантеона в Морската градина.

В рамките на продължаващия Фестивал на модерното изкуство „ Вода ”, чиито корени могат да се проследят до мазетата на Младежкия дом през 2016 година, ще има още един подобен театър на светлината. Той ще се реализира на следващия ден от 20:30 ч. в жк „ Меден рудник ”, където в красиви визуализации ще грейне СУ „ Петко Росен ”.

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР