Красивата прическа е едно от най-мощните женски оръжия. Косата е

...
Красивата прическа е едно от най-мощните женски оръжия. Косата е
Коментари Харесай

5 прически увреждат косата

Красивата прическа е едно от най-мощните женски оръжия. Косата е един от най-хубавите аксесоари на дамата. Някои прически обаче имат мощно увреждащо влияние върху косата. Могат да причинят редица проблеми, измежду които косопад, раздробяване на косъма, начупване, разцвет, сухота. Някои от тези прически са и измежду най-често срещаните в всекидневието. Ако желаете да имате здрава и витална коса, избягвайте ги колкото се може повече.

Конска опашка

Стягането и опъването на косата в конска опашка може и да ви накара да се чувствате като неотразимата Дженифър Лопес, на която тази прическа толкоз ѝ отива, само че в действителност вредите на косата си. Опъването на косъма води до неговото намаляване, последователно изтощение, което в дълготраен проект може да докара до косопад.

Кок

Кокът е мекушав и хубав, несъмнено, само че може да е също толкоз нездравословен, колкото конската опашка по простата причина, че допуска плътно обтягане на косата. Ако желаете да извършите обичания си кок по-полезен и безвреден за косъма, не стягайте толкоз косата.

Стегнати плитки

Плитките са доста обичан избор за лятото, само че те могат да се окажат нездравословни за косата, изключително в случай че са тънки и доста стегнати. Тази прическа може да аргументи в действителност съществени вреди на косата и скалпа. Възможно е даже да повреди фоликулите за много дълго време, причинявайки дългогодишен косопад, от който косата да се възвърне мъчно.

Екстеншъни

Вплитането на спомагателни кичури коса към вашите лични внася в допълнение напрежение върху космените фоликули и скалпа, което в дълготраен проект може да повреди косата, да я направи елементарно накъсваща се и дори да докара до косопад. Когато си вършиме снадки на косата, постоянно се доверявайте на експерти, с цел да сте сигурни, че косата ви е в положително положение, написа az-jenata.bg

Стилизиране на мокра коса

Ако решите косата си, до момента в който е мокра или я обработвате с нагряващи артикули преди да е изсъхнала, би трябвало да знаете, че това има мощно увреждащ резултат върху косъма. Когато косата е мокра тя се намира в най-уязвимото си положение. Изключително нездравословно е да я обработвате с каквото и да е друго, друго от сешоар и то на приблизително топла температура. Ако сушите косата с прекомерно гореща бликам ще я увредите и извършите податлива на раздробяване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР