Красивата и емблематична сграда на ул. Иван Вазов“ 5 ще

...
Красивата и емблематична сграда на ул. Иван Вазов“ 5 ще
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Ще върнем блясъка на емблематична сграда в София

Красивата и емблематична постройка на ул. „ Иван Вазов “ 5 ще бъде възобновена от Столична община и ще се употребява за обществени и културни действия, заяви във Facebook ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

 

Тя е монумент на културата и се нуждае от главен ремонт, с цел да не се унищожи. Собственикът й обаче - общинското сдружение " Дентален център II - София ” ЕООД, е в затруднено финансово положение и не може да я възвърне.

 

Сградата е с разгъната застроена повърхност над 1800 кв. м. и не се употребява от сдружението. Затова на последното си съвещание преди лятната почивка Столичният общински съвет, по предложение на ръководителя Георги Георгиев и съветниците Милка Христова, Антон Койчев и Веселин Милев и зам.-кмета Дончо Барбалов, къщата се дава за безплатно прилагане на Столичната община.


" Така опазваме архитектурния образ и културното завещание на София. Наред с това след реставрацията на постройката ще можем да я използваме за даване на услуги на жителите и то в сърцето на града ", разяснява ръководителят на общинския съвет Георги Георгиев.


Ето по какъв начин Георги Георгиев описа случая във Facebook:

 

Опазваме една прелестна постройка - монумент на културата и я предоставяме на Столична община за прилагане за обществени и културни действия.
Емблематичната постройка на ул. “Иван Вазов ” 5 е на 4 етажа, с повърхност над 1800 кв.м. и близо 500 кв.м. двор, благосъстоятелност е на общинско здравно заведение, което няма средства да я поддържа. Предстои общината да влага финансови средства за нейното възобновяване и цялостна реституция, с цел да върне своя искра като едно от архитектурните бижута на града.

Благодаря на жителите, които алармираха за положението на постройката и на сътрудниците, с които предложихме това решение на общинския съвет - Милка Христова от Българска социалистическа партия, Антон Койчев и Веселин Милев от ГЕРБ и зам.-кмета Dontcho Barbalov.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР