Красива война няма. И това в Украйна, разбира се, е

...
Красива война няма. И това в Украйна, разбира се, е
Коментари Харесай

Стефан Янев: Не съм вярвал на Кирил Петков като министър, къде са електромобилите?

Красива война няма. И това в Украйна, несъмнено, е война. Война за хората, които са там. Война за тези, които се борят. Използвайки думите " военна интервенция ", аз цитирах Владимир Путин. Това съобщи пред Би Ти Ви някогашният длъжностен министър Стефан Янев.

По думите му рано или късно войната ще свърши, само че на този стадий е рано да се каже по кое време. " Най-добрият вид е, в случай че и двете страни са в положение да обвинят някакъв тип победа - най-малко за своите общества - че е било вярно да се води тази война, че са реализирани някакви цели. Така че следва да забележим, не мога да кажа по кое време, само че дипломацията предстои”, съобщи той.

На въпрос дали се чуват с сегашния министър председател Кирил Петков, той отговори: " Защо би трябвало да се чуваме? ".

Янев бе катогоричен, че не е вярвал на Кирил Петков, до момента в който самият той е бил длъжностен министър председател: " Но за какво би трябвало да се връщаме толкоз обратно? Спомнете си историята с електрическите автомобили. Задайте си въпроса до каква степен се разви тази история. Нали работата на публицистите е да се не престават такива " вести ". Аз разгадавам на обстоятелства и причини. Фактите не ги виждам. И запитвам - къде са обстоятелствата? ".

" Управляващата коалиция не може да издържи на ударите на времето и да се оправи с проблемите, които се задават на хоризонта. Тя освен не се оправя, само че и задълбочава проблемите ", съобщи Стефан Янев.

По думите му националният проект за въвеждане на еврото е признат в тишина и успокоение, без публично разискване с едно необичайно държание на съдружните сътрудници.

Другият законопроект, който Янев разкритикува, е готвеният от Асен Василев български закон " Магнитски ": " Това не може да е българският му тип. Защото позициите на избрани хора, критикувайки този законопроект, е че това припомня за мракобесните години и оня Закон за отбрана на страната. Така че, когато приказваме за закони, дано не приказваме за необятна интерпретация, изключително за имуществата на частни обекти ".
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР