Красива анимация на Google посреща търсачите на информация за пълното

...
Красива анимация на Google посреща търсачите на информация за пълното
Коментари Харесай

Вижте с какво ни изненадва Google търсачката в деня на пълното слънчево затъмнение

Красива анимация на Гугъл посреща търсачите на информация за цялостното слънчево затъмнение, което милиони чакат през днешния ден вечерта. При изписване на solar eclipse в най-голямата интернет търсачка всеки може да види по какъв начин се демонстрира Слънце, след това се затъмнява, като цялата страница потъва в мрак и след това още веднъж се демонстрира звездата.

Това е най-интересното астрономическо събитие за 2024 година заради продължителната си цялостна фаза

Пълните слънчеви затъмнения оферират единствената опция за проучване на слънчевата корона посредством наблюдения от Земята, заради което те са обект на необикновен интерес за професионалните и феновете астрономи.

На 8 април затъмнението ще се следи като отчасти слънчево от източната част на Тихия океан, Централна и Северна Америка, северната част на Атлантическия океан и о-в Гренландия.

Незрящи хора могат да чуят и усетят цялостното слънчево затъмнение с помощта на нова технология

Сянката на Луната ще премине по линия, чиято широчина ще доближи 197 км и по продължение на която ще може да се следи цялостно слънчево затъмнение.

Снимка: Ройтерс

Лунната сянка ще „ допре “ Земята в Тихия океан, ще премине през Мексико, както и през някои от централните и североизточни щати на Съединени американски щати, като Тексас, Арканзас, Мисури, Илинойс, Индиана, Охайо, Ню Йорк, Върмонт и Мейн.

След това тя ще пресече за малко Източна Канада и по-точно – провинция Ню Брънзуик. После ще продължи през северната част на Атлантическия океан, където нейният път ще приключи.

Нетърпеливи запалянковци стартират да окупират най-подходящите места за наблюдаване на момента, в който луната изцяло ще закрие слънцето. Очаква се това да бъде най-наблюдаваното сходно събитие в историята на  Съединените щати.

Снимка: Reuters

„ Дойдох в Тексас на посетители на приятелката ми и тук разбрах за слънчевото затъмнение. Нямам специфична подготовка. Взех си от еднократните слънчеви очила и ще си сложа слънцезащитен крем. Просто ще се появя някъде, ще погледна към небето и ще видя какво ще се случи “, сподели Владимир - археолог от Хърватия.

„ Следих деликатно прогнозата за времето. Дано денят да е прекрасен. Наистина имам огромни упования. Надявам се на едно положително прекарване “, изясни Сю Елън Мораиз – екскурзиант.

Заради засиления трафик и рекордния брой гости, в щата Арканзас, елементи oт щатите Ню Йорк и Тексас, както и региона на Ниагарския водопад оповестиха изключително състояние.

В Мексико и Канада също броят часовете до небесния театър.

Очакват се промени в полетите по отношение на естественото събитие

Пътят на цялостното затъмнение - необятен почти 185 километра, обгръща няколко огромни града, измежду които Далас, Кливланд, Бъфало, Ню Йорк и Монреал. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР