Красимир КоновКъм този момент мъжът не е задържан, тъй като

...
Красимир КоновКъм този момент мъжът не е задържан, тъй като
Коментари Харесай

Парите на всички ограбени вложители във Варна ще бъдат възстановени

 Красимир Конов
Към този миг мъжът не е арестуван, защото няма доказателства, че е съпричастен към източването на банката. Въпреки това и против него тече следствие, което да откри каква тъкмо е ролята му в тази ситуация и дали не е направил друго закононарушение. Предполага се, че за 3 години банковата служителка е направила най-малко 50-тина тегления на средства от непознати сметки. Всеки път сумата е била друга, като главно е варирала сред 5 и 20 хиляди лв.. Как толкоз дълго време дейностите й остават неразкрити, към този момент не е ясно.

От банката подават сигнал в прокуратурата едвам при започване на седмицата. Присвоените съгласно обвиняването пари по никакъв метод не са трансформирали бита на банкерката Невена. Тя живее при родителите си, където населява една стая.

" Изрядна служителка и изрядно дете. Нямам думи, не мога да устоявам душевен откогато разбрах. Всички сме потресени ", сподели майката и означи, че съгласно нея щерка й не е направила това сама.

" Много положително семейство. 33 години живеем. Въобще няма проблем ", добавя нейна съседка.

Жената работила на каса в банката, а тегленията са осъществявани от срочни влогове. Иначе проверяващите към този момент имат версия за механизма, по който са присвоени парите.

Вероятният механизъм е следният: банковият чиновник, който е разполагал с достъп, е разпореждал средства от разнообразни сметки към сметка на собствен роднина, на който е прокурист. След това е правил ново предписание на тези пари към лични сметки, откъдето към този момент ги е получавал.

Засегнатите инвеститори са към 30 към сегашния миг. Сумите са разнообразни, от 5 000, 8 000, 20 000 лв., изясни за bTV Красимир Конов; областен прокурор на Варна.

Експерти са учудени какъв брой дълго време е работила схемата.

" Не е елементарно да направиш този асортимент кои сметки да пипнеш, по кое време, какъв брой, не е елементарно, само че е съумяла. Хората са тези, които да виждат, че се случва нещо нереално, а банките са длъжни да имат тествани чиновници ", споделя Тихомир Тошев.

" Ние сме 100% предпазени, тъй като това ще бъде за сметка на банката ", споделя Владимир Каролев.

До този миг са открити 30 ощетени инвеститори. Всички средства ще бъдат възобновени.

" След като изтегляла съответната сума, по нейни думи, банковата служителка ги пращала като колет посредством куриерска компания на своя интернет другар от Монтанско. Човек, който тя не е виждала. Възможно е да я е лъгал. Но в последна сметка по какви претекстове тя е направила това, на този въпрос тя може да отговори ", споделя окръжният прокурор Красимир Конов.

Пред проверяващите дамата разказала, че пращала парите, защото виртуалният й другар имал финансови проблеми с лихвари
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР