Красимир Каракачанов се отказал от продажбата на част от военните

...
Красимир Каракачанов се отказал от продажбата на част от военните
Коментари Харесай

Каракачанов се отказа да продава имот край Созопол

Красимир Каракачанов се отказал от продажбата на част от военните парцели край морето, излиза наяве от известие на уеб страницата на Министерството на защитата. Решението идва дни, откакто поданици на Поморие и Черноморец оповестиха, че готвят митинги, защото считат за свои парцелите, предопределени за продажба от министъра

Кметовете на двата града от ГЕРБ също се оповестиха срещу желанията на Каракачанов. Прекратеният в този момент търг не визира терените, за които се спори с двете общини, а трети парцел – покрай къмпинг " Градина " край Созопол. Преди дни против продажбата му се разгласи омбудсманът Мая Манолова. Природозащитници настояват, че този терен се застъпва с няколко декара дюни, предпазена територия.

" Със заповед на министъра на защитата е прекъсната процедурата за осъществяване на търга за продажба на аграрен парцел с повърхност 19,847 дка, който се намира в Созопол, околност " Герени ". Решението е въз основа на завършила инспекция, разпоредена от министъра на защитата ", заяви в петък военното министерство. Институцията добавя, че тези, които са закупили тръжни бумаги, ще си получат парите по банков път.

За парцелите край Поморие и Черноморец се водят разногласия от години. Местната власт упорства терените да ѝ бъдат отдадени, с цел да се създадат приморски паркове. Министерството очевидно има други проекти.

На 28 март държавното управление позволи на военните да продадат терени с отпаднала нужда. Става дума за някогашни поделения в Поморие с повърхност 56 декара, както и терени на полуостров " Червенка " (173 дка), местностите " Акра " (375 дка) и " Таласакра " (114 дка) край Черноморец. Местните хора настояват, че собствеността им върху тези терени е била възобновена от регионалната дирекция по земеделието и горите в Бургас. Военните в никакъв случай не са им плащали компенсации за парцелите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР