Красимир Каракачанов – вицепремиер и председател на ВМРО, изрази искрената

...
Красимир Каракачанов – вицепремиер и председател на ВМРО, изрази искрената
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Имаме разрешение за 800 човека на протеста на превозвачите в Брюксел

Красимир Каракачанов – вицепремиер и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация, изрази откровената си и безрезервна поддръжка към справедливия митинг против опитите от страна на избрани кръгове в Европейски Съюз да бъдат наложени двойни стандарти по отношение на транспортния бизнес за страните от Източна Европа.

Това стана ясно на днешната среща, проведена по самодейност на браншовите сдружения в превоза, по отношение на интернационалния митинг в Брюксел на 10 януари, оповестиха от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация. На нея се отзоваха министри, народни представители, евродепутати. От страна на Вътрешна македонска революционна организация участва евродепутатът Ангел Джамбазки и народните представители Милен Михов и Александър Сиди. Те връчиха на уредниците на събитието писмо от името на Красимир Каракачанов, в което той в качеството си на заместител министър-председател и водач на Вътрешна македонска революционна организация показва поддръжка на българските превозвачи.

По време на срещата евродепутатът Ангел Джамбазки разгласи, че са осъществяване дадените обещания към сектора за помощ по организацията на митинга в Брюксел. „Допреди малко още движех организацията за митинга на 10 януари. Той ще бъде от 8.00 до 13.00 ч., като най-много е позволено наличието на 800 индивида. Всичко е контрактувано с кметството и районните кметове. В понеделник ще взема разрешителното официално“, осведоми той.

Джамбазки сподели още, че страната ни би трябвало да се приготви за „ дълго тичане “. „Всички дружно – представителите ни в Екологичен потенциал, националния парламент, министерски съвет. Имаме мощен претекст, че има избори след 5 месеца. Няма логичност хора, които няма да бъдат повече в Екологичен потенциал, да вземат решенията за нас. Нашият интерес е да се случи гласуването в румънското председателство. Призовавам всичките си сътрудници да издирят всеки един българин, който работи в Екологичен потенциал, да пристигна да поддържа интереса на страната, изпратила го в сърцето на Европа“, съобщи Ангел Джамбазки.

Представителите на сектора оповестиха, че те в никакъв случай не са желали бюджет, финансиране, а бизнесът им е напълно частен. Затова, съгласно тях, в този момент е моментът, в който българската страна би трябвало да ги поддържа. Единственото искане на превозвачите е да работят, нищо повече. Ако проектът влезе в действие, ще бъде лишен единственият занаят на хиляди български фамилии, показаха превозвачите.

Евродепутатът Ангел Джамбазки бе безапелационен, че няма никакво подозрение какво се цели с предлагания пакет „ Мобилност “. Говорим за двоен стандарт и кражба на бизнес. Ако някой сега основава евроскептицизъм и разделя Европейски Съюз, и нарушава екологията – това са тези, които дават това предложение за този пагубен проект. Ако бъде признат пакетът, евродепутът предвижда, че това ще принуди българските жители от този бизнес да станат емигранти.

Превозвачите са натоварили Джамбазки с логистичната организация на митинга. Той изясни, че в митинга ще вземат участие също румънски, полски и латвийски техни сътрудници. Основният девиз е против концепцията за нарушение на свободния обединен пазар, а протестните шествия в европейската столица на 10 януари ще се съберат на площад „ Люксембург “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР