Красимир Георгиев е първият българин участвал и финиширал в един

...
Красимир Георгиев е първият българин участвал и финиширал в един
Коментари Харесай

Българин, покорил „Долината на смъртта“, се завръща с мисия

Красимир Георгиев е първият българин взел участие и финиширал в един от най-трудните маратони в света „ Бедуотър “ (216 км) в Долината на гибелта, Съединени американски щати.

Всеки един стъпил там се сблъсква с нечовешките условия за живот. Средната температура на въздуха е 52°С, само че щом слънцето изгрее и стартира да жари пустинната повърхнина, земята се загрява до цели 93°С.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ЕКСТРЕМНИТЕ ПРЕЖИВЯВАНИЯ НА КРАСИМИР В ГАЛЕРИЯТА НИ

Ултрамаратонецът споделя за рисковите си прекарвания в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg .

Голямо тестване за Красимир е и маратонът на Полярния кръг. Състезанието продължава към две седмици и той устоя на мощен вятър и температури до минус 55 градуса.

„ По време на това съревнование на няколко пъти си споделях, че може да умра.
 Краси Георгиев Краси Георгиев
Най-малката неточност те убива. Там няма кой да ти помогне, времето е извънредно сурово, а също по този начин влачиш със себе си 60 кг. шейна, в която имаш всичко належащо “, споделя Красимир Георгиев.

Това е единствено дребна част от невероятните места, на които Краси провокира себе си и живее на ръба.

Бил е в джунглите на Камбоджа, в Танзания, живял е с масаи.

Българката, която обиколи света за 50 дни

„ Аз съм психолог и желаех да схвана повече за себе си, да се сблъскам с неща, които в никакъв случай през живота си не съм опитвал, да бъда в обстановки, в които само самичък мога да си оказа помощ “, споделя рисковият българин.

Красимир е роден в София, стартира да учи логика на психиката в Нов български университет, само че приключва своето обучение в Лондон, където живее 20 години. Там работи в неправителствена организация, която оказва помощ на жертви на принуждение.

След това стартира работа като готвач в хотели и заведения за хранене, като известно време работи и с един от най-известните кулинари в света Гордън Рамзи.

Когато става на 30 г взема решение, че би трябвало да промени метода си на живот.

„ Започнах да упражнявам и да се храня здравословно. Така за към 3 месеца смъкнах 25 кг. Тогава се роди и влечението ми към бягането “, спомня си Краси Георгиев.

Българин усъвършенства международен връх на Гинес

След усилена подготовка взима присъединяване в маратони в разнообразни страни и континенти, като ги комбинира и с обиколка на света.

„ Исках да съчетая спорта с готвенето и по тази причина записах компетентност спортна диетология. Целта ми беше да мога да работя от целия свят “, споделя 44-годишният мъж.

Красимир съветва разнообразни тимове, измежду които олимпийския на Бразилия по плуване, британския тим по гребане, хандбал и доста други.

Голямата му фантазия е да прекоси Антарктида самичък. От единия завършек на континента до другия.

Преди към половин година се завръща в България за към 1 месец, споделя хрумвания със свои познати и се включва в редица спортни благотворителни акции.

Българинът, който оцеля след торнадо, диви тигри и наводнения

Защо българин се завърна от френски остров, с цел да живее на село

„ Запознах се с прелестни млади и стимулирани хора, които вършат забавни неща. Виждам, че тук несъмнено има развиване и по тази причина останах “, споделя Красимир.

През януари той взе участие в 36-часовото благотворително тичане на пътека в търговски център, което се излъчва онлайн.

„ Това беше едно от най-трудните психически надпревари за мен, не може да се съпостави с другите маратони, в които съм взел участие.

Тичах 246 км а най-голямото тестване е, че бях на едно място от самото начало “, изясни ултрамаратонецът.

Инициативата има за цел да събере пари за подготвителен лагер и присъединяване на деца в международната олимпиада "Игри за спечелили " в Москва - съревнование за деца, преборили рака.

През юни на Георгиев му следва благотворително присъединяване с колело в надпреварата „ ВИТОША 100КМ “ в поддръжка на мъжкото здраве.

Целта на това предизвикателство е информираността, профилактиката и набиране на средства в интерес на акцията – „ Хвани живота си в ръце “.

Мисията на акцията е да „ заприказва “ намерено за рака на тестисите и да стимулира от ден на ден мъже да се осведомят, преглеждат и да се грижат за здравето си.

Стотици бягаха в Борисовата градина за идеята Wings for Life

„ Младите ги е позор да приказват за това, а би трябвало, това е част от живота “, безапелационен е Краси.

Кампанията се провежда от фондация „ Победи рака “ и Мисия Кураж - Virtus Quest „ Хвани живота си в ръце “ с поддръжката на „ ВИТОША 100КМ “.

Ранното диагностициране е определящо за сполучливото лекуване и обезпечаването на положително качество на живот на българския мъж. Ракът на тестисите е най-разпространената форма на рак измежду мъжете в България на възраст сред 15-44., само че е изцяло лечим изключително в случай че е диагностициран в ранна фаза.



Без да се преглеждат профилактично, мъжете рискуват да пропуснат развиването на този тип онкологично заболяване, защото утежняването на здравето не постоянно е съпроводено от признаци, които могат да виждат.

От фондацията насочат зов и към всички дами да се погрижат за своите мъже и да ги насърчат да се преглеждат профилактично.

Създаден е уеб страница – cancercare.bg за да помогне на доста българи да се осведомят за другите типове онкологични болести и методите да се оправят с тях.

Ако желаете да подкрепите акцията може да извършите подаяние посредством:

Превод по банков път IBAN BG80BPBI88981028245601

Основание: Дарение за акция "Хвани живота си в ръце "

Дарителска кутия пред магазин Алпи на адрес София, ул. Ворино №19 от 15.06 до 23.06.

С кредитна или дебитна карта на адрес http://www.cancercare.bg/donations/

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР