Красимир Чомаков е свързан и като футболист, и като треньор

...
Красимир Чомаков е свързан и като футболист, и като треньор
Коментари Харесай

Чомаков: Това е най-голямата битка на футболна България, няма място за страх и свити сърца

Красимир Чомаков е обвързван и като футболист, и като треньор с ЦСКА. В края на 90-те години халфът носеше алената фланелка и бе измежду любимците на почитателите, а през 2020 година влезе в треньорския щаб на Стамен Белчев. След това в екип с Дани Моралес и Добри Митов бе отпред на отбора, с цел да продължи работа и под управлението на Бруно Акрапович. В момента сърцатият полузащитник е в Италия, само че следи от близко протичащото се в обичания му клуб. Той се съгласи да отговори на въпросите на " Тема Спорт " в навечерието на идното постоянно дерби. Ето какво сподели Чомаков.

Г-н Чомаков, наближава безконечното дерби. С какви усеща го очаквате - свито ли ви е сърцето, поради събитията в ЦСКА от последните дни?

- Не, не. В този мач няма място за боязън, терзание и свити сърца. Това е най-голямата борба на футболна България и би трябвало да се влезе с доста хъс и предпочитание, с цел да се реализира успеха. В тези 90 минути играта няма значение, тъй като тя ще се не помни, само че резултатът ще се помни дълго. Именно той е значимият в тази ситуация.

Не може да отречете, че двата тима влизат от разнообразни позиции в дербито - алените са разтърсени, а сините са във напредък...

- Не мога да отрека, че в Левски се подвигнаха под управлението на Станимир Стоилов и са в добра форма, само че считам, че алените имат капацитета, способни са и са длъжни да отговорят уместно. Макар че е факсимиле, само че е правилно, че в този мач моментната форма не е от огромно значение.

По принцип другото факсимиле гласи, че треньорската промяна носи със себе си спомагателен подтик, само че като че ли сега това не важи за ЦСКА. Напускането на Стойчо Младенов като че ли разклати в допълнение армейците?

- Тук идва ролята на футболистите. Те са тези, които би трябвало да намерят сили в себе си, с цел да защитят емблемата. Когато ние си тръгвахме от ЦСКА, се събрахме с част от играчите и аз им споделих, че е извънредно време на " Армията " да се престане с това да се търси виновността единствено в треньорите и треньорските смени да се нижат една след друга. Посъветвах момчетата да останат сами със себе си и да помислят дали те дават всичко. Да потърсят и своите неточности и да опитат да ги поправят. Сега моментът е тъкмо подобен - няма кой да ги вдигне, в случай че те сами не се вдигнат.
 Юлиан Вергов: ЦСКА е по-добрият тим и това ще си проличи на терена, 2:0 за
Юлиан Вергов: ЦСКА е по-добрият тим и това ще си проличи на терена, 2:0 за " армейците "!

" На " Герена " са в напредък и си мислят, че могат да стигнат до освен това в това дерби, само че аз не мисля по този начин "

Значи ролята на Алан Пардю, който ще води отбора в този дуел, не е от толкоз огромно значение?

- Той ще ги подреди, ще им даде тактически инструкции, само че най-важното се крие в главите на играчите. Те сами би трябвало да излязат от сложната обстановка. Да намерят сили да се изправят и да победят.

Стойчо Младенов упрекна управлението, че се прави селекция без присъединяване на треньора...

- Моето мнение е, че треньор и управление би трябвало да гледат в една посока и да работят като екип. Не може единствено треньорът да прави селекция, както и не може единствено шефовете да я вършат. Единият споделя какво желае, разискват, гледат, преценят и се взимат такива футболисти, каквито са нужни. Само сходна екипна работа може да донесе триумф.

Много евентуално е ЦСКА и Левски да се срещнат и на финала за купата. Ако това се случи, допускате ли, че алените могат да изгубят и двата мача?

- Дори не разрешавам на сходна мисъл да ми мине през главата. Подобен сюжет ще бъде извънредно противен.

Къде се объркаха нещата и за какво аленият мотор блокира?

- Не знам дали е блокирал, а и не мога да кажа какво се обърка, тъй като не съм в кухнята, само че е реалност, че се следи спад. Сега обаче е точният миг, с цел да се тръгне нагоре.

От Левски скочиха против съдийството...

- Стига, апелирам ви се. Какво значи скочиха? И за какво? Ако те скачат, то следователно от ЦСКА какво да кажат? Категорично мога да кажа, че алените са съществено ощетявани от реферите.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР