Красимир Чомаков даде интервю за Блиц. Макар и на 40

...
Красимир Чомаков даде интервю за Блиц. Макар и на 40
Коментари Харесай

Краси Чомаков: Крайно време беше Гриша да вземе властта на Армията, Любо не може с трабант да бори мерцедеса на Боби

Красимир Чомаков даде изявление за " Блиц ". Макар и на 40 години, именитият някогашен халф на ЦСКА продължава да е на терена.

Здравей, Чоме! Първо ни кажи по какъв начин си и с какво се занимаваш сега?
- Добре съм. И аз, и фамилията ми. Живеем в Равена. Всичко е наред. От две години съм играещ треньор на Комакезе от град Комакио, който се намира на трийсетина километра от Равена. Тимът играе в шестото равнище на италианския футбол, само че аз съм удовлетворен и благополучен. Има успокоение, съгласие при нас, представяме се повече от устойчиво, което ме радва.

Преди време в италианската преса се появи информация за теб, която май остана незабелязана у нас. Ти си единственият чужденец, който е играл във всички италиански дивизии до Серия " Б ", в това число.
- Така е. Щастлив съм от това достижение. Липсват ми единствено мачове за Серия " А ", само че не желая да се връщам обратно в оня интервал, когато пропуснах по независещи от мен аргументи опцията да играя в елита с екипа на Лече. Освен дуели, имам и голове в другите равнища на италианския футбол.

Още ли " къртиш " противниковите мрежи с прословутата тупалка?
- Сега повече акцентирам на техниката, отправям топката при директните свободни удари елегантно над стената, само че отново я изпращам там при паяците, нали знаеш...

 Кривия и Чомаков с Марица в Турция
Кривия и Чомаков с Марица в Турция

Пловдивчани са поканени на шампионат за ветерани

Дочува се нещо за теб. Една информация?
- Каква информация?

Че готвиш бенефис?
- Да, по този начин е. Подготвям мач сред звездите на ЦСКА и Марица, който е плануван за 9 юни следващата година на стадион " Марица " - моето отечество. Ще поканя доста футболисти, с които съм играл дружно с аления и с жълто-синия екип. Има и някои изключения, планувам и много изненади, само че дано не изпадам в детайлности. Има време, живот и здраве... Знаете, че Марица и ЦСКА са на сърцето ми. Винаги ще бъдат, до момента в който вдишвам! Ще поканя почитателите на двата тима, както и тези на българския фенклуб на Ливърпул, защото съм огромен последовател на славния британски отбор и до през днешния ден. Пловдив е моят град, мястото, където съм проходил и в живота, и във футбола. Затова ще се надявам колкото се може повече пловдивчани да бъдат на събитието.

Като сподели Ливърпул - купата към този момент 27 години се изплъзва на " Анфилд "?
- Да, огромно очакване. Това са доста години, само че все в миналото ще я завоюват. Този сезон отборът играе добре, само че в случай че би трябвало да съм прям, не може да се съпоставя с двата гранда от Манчестър. Особено Сити. Освен това, като изключим няколко индивида, останалите не стават дори и конусите да носят в Ливърпул. Камо ли да играят. Те в действителност не играят, а просто разхождат фланелката, което си е грехота. Салах, Мане, Вайналдум и Коутиньо са класа. Фирмино я го има, я го няма, а другите - нямам думи...

Следиш ли футбола в България?

- Следя го, несъмнено. Три-четири тима показват прекрасен футбол, само че като цяло сме надалеч от истината.

Италианецът Делио Роси е отпред на Левски?
- Той е добър експерт, потвърдил се тук, в Италия. Не знам обаче за какво отиде в България, а и, почтено казано, въобще не ме интересува.

Защо не те интересува?
- Защото е треньор на Левски. Нали знаеш, че тия не ги долюбвам. Даже и през днешния ден.

 Делио Роси с нов проект за Левски
Роси с нов проект за Левски

Италианецът желае 5 контроли, досега няма нито една доказана

А ЦСКА? Твоят коментар за клуба от Борисовата градина?
- Само положителни неща мога да приказвам за " алените ". Това е единственият клуб, който се бори против Лудогорец. Ето - биха ги в Разград, след това ги отстраниха за Купата. Крайно време беше Гриша Ганчев да вземе властта в ЦСКА и да стартира да възвръща тима. Клубът имаше потребност тъкмо от подобен притежател. Освен това отборът се радва на мощната поддръжка на публиката, която обожавам и горещо приветствам!

Националният ни отбор по какъв начин го виждаш от Италия?
- Така както го виждате от България. Жалко, че пропущаме следващо огромно състезание, само че хубавото е, че има искрица вяра. Тя се видя в квалификациите. Дали обаче сме на пръв път, ще се види в борбите за Евро 2020.

Любо Пенев ще се изправи против Борислав Михайлов на конгреса за президент на БФС?
- Пълен подбив, майна! Пълен! Все едно да се качиш на трабантче и да се опиташ да изпревариш мерцедес. Любо с тая таратайка накъде е тръгнал?! Той очевидно не знае поговорката, че от всяко дърво свирка не става. Не значи, че като си бил огромен футболист, ставаш и за президент. Нали помним по какъв начин завърши неговата президентска епопея в ЦСКА. Спечели изборите през 1999 година и тотално се провали.

 Венци Стефанов в офанзива: Любо Пенев ще е кукла на конци! И аз желая в НАСА, само че не ставам
Венци Стефанов в офанзива: Любо Пенев ще е кукла на конци! И аз желая в НАСА, само че не ставам

" Две години не направи нищо в националния тим

Ти дал прошка ли си му за хилядите левове, които по този начин и не ти даде след прехвърлянето ти в Лече?
- Да му простя ли?! Как да му простя, като той не е излязъл веднъж да се отбрани и да изясни какво се случи с въпросната сума. Това си бяха мои пари, които Любо Пенев си прибра и се направи на ни чул, ни видял. Но дано да уточня нещо - планувам му неуспех на изборите не тъй като ми дължи сума, и то доста огромна сума. Просто индивидът няма никакъв опит като началник. Грам!

Страшна фотография са ти създали като Дядо Коледа?
- А, благодаря, благодаря. Искам да пожелая на вашите читатели радостни празници и дано всичките им фантазии се осъществен през Новата година. Да са здрави и щастливи!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР