Красимир Богданов, депутат от ВМРО, коментира в предаването „Плюс –

...
Красимир Богданов, депутат от ВМРО, коментира в предаването „Плюс –
Коментари Харесай

ВМРО: ДПС ни върна години назад - в партийните централи да се редят листите

Красимир Богданов, народен представител от Вътрешна македонска революционна организация, разяснява в предаването „ Плюс – минус “ по Нова телевизия измененията в Изборния кодекс и по какъв начин те разделиха сътрудниците от управлявашата коалиция. Според него ГЕРБ и сътрудниците им от „ Обединени патриоти “ са попаднали в клопката на Движение за права и свободи и по тази причина те в този момент желаят подпомагане от президента Румен Радев и той да наложи несъгласие на този закон.

За Богданов отпадане на преференциите е връщане обратно с години. „ Сега още веднъж партийни послушковци ще влизат в парламентите, а в партийните централи ще се гласят листите “, сподели той.

Богданов изясни по какъв начин Движение за права и свободи е стигнала до тази победа – отпадане на преференциалния избор. По думите му това е станало посредством предлагането на доста по-скандални претенции, за които е било ясно, че няма да бъдат признати. Сред тях са увеличение на секциите в Турция и опция за пропаганда на майчин език.

Красимир Богданов обаче съобщи, че протичащото се с Изборния кодекс не е причина Вътрешна македонска революционна организация да изоставен ръководещата коалиция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР