Красимир Безински беше изпратен в последния си път от стотици

...
Красимир Безински беше изпратен в последния си път от стотици
Коментари Харесай

Прощаваме се с Краси Безински СНИМКИ и ВИДЕО

Красимир Безински беше изпратен в последния си път от стотици хора в столичния храм „ Света София ”. На поклонението на умрелия на 57 години някогашен футболист на Пирин, ЦСКА и националния тим пристигнаха много митове от златните генерации на „ алените ” от началото и средата на 80-те години, както и от началото на 90-те. Тук бяха и някогашният халф и треньор на Левски Емил Велев, някогашният подобен Велислав Вуцов и някогашният президент на „ сините ” Томас Лафчис.

Много сълзи и болежка имаше по лицата на всички, които бяха безапелационни, че ни напусна освен огромен футболист, само че и необикновено добър човек, какъвто беше Красимир Безински.

Спешно от Барселона, където живее, в София се прибра мениджърът Лъчезар Танев. Лъчо и Краси бяха съотборници в мощния състав на ЦСКА, който през сезон 1986/87 завоюва купата и Купата на България и три пъти победи огромния си противник Левски.

В един от мачовете точно Безински донесе триумфа на „ алените ” за 1:0.
„ Безински беше огромна фигура, написа блиц. И на терена, и отвън него. Болката е огромна. Изобщо не се поколебах да потегли с първия вероятен аероплан от Барселона ”, съобщи Лъчо Танев.

Сълзите си не скри и Константин Папазов, който беше един от най-големите другари на Краси.
Тити бе неразделно до Безинеца в последните месеци, когато положението му се утежни вследствие на повалилата го тежка болест – рак на дебелото черво.

„ Винаги ще пострадвам за Краси. Винаги... Той беше извънреден. Усмивката му не слизаше от лицето му. Дано има повече положителни хора като него ”, показа покрусеният Папазов.

„ Красимир Безински беше и ще бъде вечно легенда на ЦСКА. Мир на праха му ”, сподели изпълнителният шеф на „ алените ” Пламен Марков, който дружно с Трифон Попов сервира венци от името на " армейците ".

„ Беше ми като дете. Много е мъчително, когато младеж като него ни напусне. Много ”, добави друга легенда на „ армейците ” Аспарух Никодимов.
Едни от първите, които си взеха довиждане с Безинеца, бяха Димитър Пенев и шефът на Царско село Стойне Манолов, който е някогашен изпълнителен шеф на ЦСКА.

Сред многото хора беше и досегашният състезателен шеф на Лудогорец Методи Томанов, играл един до друг с Безински в паметното постигане на ЦСКА до полуфиналите на КЕШ през 1982 година. Да се сбогуват с Краси дойдоха бащата на Димитър Бербатов - Иван и доста почитатели на " алените ", измежду които Иван Велчев-Кюстендилеца, Димитър Ангелов-Дучето, Христо Христов-Графа, Росен Петров, Венци Вучев и други.

От някогашните играчи на ЦСКА на поклонението бяха: Христо Маринчев, Стоян Йорданов, Спас Джевизов, Георги Велинов, Петър Витанов, Недялко Младенов, Георги Илиев, Сашо Борисов, Емил Димитров, Милен Радуканов, Галин Иванов, Владимир Манчев, Христо Янев, Христо Марашлиев и други.

Погребението на Красимир Безински е от 16 часа през днешния ден в родния му град Благоевград.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР