Красимир Балъков взе цялата спортно-техническа власт в своя роден клуб

...
Красимир Балъков взе цялата спортно-техническа власт в своя роден клуб
Коментари Харесай

Равносметката: Само един треньорски успех за Пеневата чета

Красимир Балъков взе цялата спортно-техническа власт в своя роден клуб Етър. Длъжността на Магическия халф е основен управител. Самият той разгласи, че ще се работи по безусловно нов модел и треньорите на " виолетовите " ще бъдат няколко. Един от тях е другият воин от САЩ`94 Илиян Киряков.

Това е третият български клуб, в който Балъков ще работи. Между 2008 и 2010 година той бе част от упорит план на Черноморец (Бургас). В клуба като изпълнителен шеф бе притеглен даже именития някогашен съотборник на Бала от Щутгарт Фреди Бобич. В последна сметка клубът не съумя да направи нищо значимо в шампионата и остави огромни задължения поради скъпите прехвърляния и високите заплати. Малко повече от година Красимир Балъков изкара в Литекс. Той напусна Ловеч през лятото на 2015 след срамно отпадане в шампионата Лига Европа. Тогава " оранжевите " бяха изхвърлени от непретенцеозния латвийски отбор Йелгава. Треньорският опит на Краси се добавя в швейцарските Грасхопър и Санкт Гален, с който изпадна от елита, хърватския " Хайдук " и немския Кайзерслаутерн, където също изпрати отбора във Втора дивизия.

 Снимка 233710
Източник:

Още много от героите в САЩ`94 се пробваха като старши треньори, само че множеството от тях са или цялостен неуспех, или не могат да се похвалят с кой знае какви триумфи. Единственият от Пеневата чета, който изведе тим до купата, е Любо Пенев.

Направи го през сезон 2010/11 с Литекс. Златко Янков бе за малко треньор на Нефтохимик и Спартак (Вн), сега е помощник в турсия Сивасспор. Данчо Лечков бе два сезона играещ треньор в родния Сливен. Петър Михтарски е водил Пирин, Вихрен и Беласица.

 Красимир Балъков: Никъде по света не се работи за без пари
Балъков: Никъде по света не се работи за без пари

" Нека стадионът е постоянно цялостен "

Петър Александров е бил старши треньор на швейцарския Бил, както и асистент в националния отбор на България, в ПАОК и в Грасхопър. Вицешампион като треньор в ЮАР стана именитият Христо Стоичков. С отбора на Мамелъди Съндаунс той приключи на второ място през 2010 година. В Африка Ицо записа 16 победи, осем равенства и шест загуби. Там Камата работи с паметния шеф на пресслужбата в клуба Путко Мафани. През 2007 Христо Стоичков хвърли оставка като селекционер на националния тим на България. Той не съумя да ни класира за международното в Германия.

 Снимка 234445
Източник:

След това Ицо пое Селта в Примера дивисион, само че изпадна. Камата води Литекс за един сезон и напълно за малко ЦСКА, само че без да запише формален мач. Стоичков изкара година в Африка.

В последните години рядко се случва селекционер на националния тим да резервира поста си толкоз дълго, колкото Петър Хубчев. Догодина той ще стартира отпред на отбора и европейските квалификации. Въпреки че не съумя да ни класира за международното в Русия, под негово управление отборът ни записа влиятелни победи над Холандия с 2:0 и над Швеция с 3:2. Хубчев направи положителни неща и по време на 4-годишния си престой в Берое. Той подвигна Купата на България през 2013-а година, преди този момент е бил на край в същия шампионат с втородивизионния Черноморец (Поморие). Все отново 53-годишният експерт в никакъв случай не е ставал първенец като треньор. Водил е още съставите на Славия, Бад (Вилбел), Айнтрахт Б, Волфсбург Б, Ботев (Пд).

 Снимка 315607
Източник:

Любослав Пенев пропусна международното състезание в Съединени американски щати, само че също е част от Пеневата чета. Той е един от най-противоречивите треньори, водили националния тим на България в последните години. Под негово управление отборът записа положителни мачове и до последно се бореше за класиране на международното състезание в Бразилия през 2014. Култова стана неговата фраза, че сме вдигнали ютията от дъното. Впоследствие Любо бе уволнен и влезе във война с някогашните си съотборници, които ръководят БФС - Боби Михайлов, Йордан Лечков и Емо Костадинов. Като старши треньор Любо Пенев работи в ЦСКА, Литекс и дубъла на Валенсия. Той закъсня за мач на " алените " против Фулъм от Лига Европа, защото получи възбрана да напуща страната. В Ботев (Пд) пък прекара едвам няколко дни, откакто спонсорът КТБ банкрутира.

 Снимка 304495
Източник:

Страхотният бранител Цанко Цветанов прави кариера главно като помощник-треньор, откогато спря дейната си спортна кариера. Роденият в село Българско Сливово гений сега е помощник на Станимир Стоилов в казахстанския Астана. Двамата дружно жънат триумфи, като неотдавна завоюваха четвърта поредна купа. Цанко, като асистент на Мъри, бе част и от " синята " приказка на Левски. Тогава отборът взе две трофеи, стигна четвъртфинал в УЕФА през 2005-а, а година по-късно игра в групите на Шампионската лига. Цветанов е бил асистент на Стоилов още в Литекс, националния отбор на България, Анортозис и Ботев (Пд). Единствено през 2012 Цанко се опитва като старши треньор в Етър, само че без триумф.

 Снимка 321902
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР