Красимир Балъков се превърна в легенда и в трите клуба,

...
Красимир Балъков се превърна в легенда и в трите клуба,
Коментари Харесай

Балъков до Кристиано Роналдо в идеален отбор на Спортинг

Красимир Балъков се трансформира в легенда и в трите клуба, за които игра през кариерата си - Етър, Спортинг (Лисабон) и Щутгарт. Затова и близо 16 година след нейния край актуалният управител на великотърновци продължава да получава самопризнания за направеното от него на футболното поле.

Българският плеймейкър попадна за следващ път в най-хубавата единайсеторка на Спортинг (Лисабон). Този път изборът е на последовател на “лъвовете”, който е почитател на тима от началото на 90-те години на предишния век.

През този интервал легендата на българския футбол изигра 138 мача за отбора от португалската столица, като означи и 43 гола.

По време на престоя си в отбора от 1991 до 1995 година Балъков се трансформира в любим на последователите на “лъвовете”, а на няколко пъти управата на клуба отхвърли прехвърляния на магическия халф в редица от европейските грандове. Сред тях бяха Барселона и Интер.



Преди 3 година Балъков бе определен за най-хубавия чужденец в историята на португалския гранд в анкета на почитателите, които дадоха своя глас на формалната страница на клуба.
Освен с Роналдо във въпросния съвършен отбор за всички времена Краси е съотборник с още няколко знакови за европейския футбол фигури. На вратата е популярният датчанин Петер Шмайхел, който мина в Спортинг след интервала си в Манчестър Юнайтед. В състава е и Луиш Фиго, който по-късно направи сериозна кариера в испанските грандове Барселона и Реал (Мадрид). В него е и предишният през Черно море Жардел. " 24 часа "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР