Красимир Балъков остава начело на Етър като главен мениджър. Той

...
Красимир Балъков остава начело на Етър като главен мениджър. Той
Коментари Харесай

Етър запазва отбора, Красимир Балъков остава начело

Красимир Балъков остава отпред на Етър като основен управител. Той бе показан на специфична конференция от члена на клубната администрация Александър Нанков.
 Пресконференция Красимир Балъков и Ерик Почански @@@
" Етър приключи една сполучлива година, натрупахме опит, който бе значим за нас. Заслугата е на футболистите и треньорите. Ние имаме най-хубавия екип в Първа лига, без значение от изискванията, в които работи нашият клуб и можем да се гордеем с него. Поздравявам Красимир Балъков за сполучливия свършек на сезона, приветствам Станислав Генчев, Калоян Чакъров, Илиян Киряков и Тодор Колев. Имахме много диалози както с Общината, по този начин и с господин Балъков и се веселя, че той остава при нас. Красимир Балъков най-хубавият треньор в България, той е новият основен управител на Етър ", съобщи Александър Нанков, а думите му бяха посрещнати с овации от присъстващите. Договорът на Балъков е за период от 1 година. " Аз също благодаря на цялото управление, на кмета господин Панов и на цялата великотърновска общност. Имахме 6 динамични месеца, хубавото е, че постигнахме задачата оставане в групата. Това бе прекрасен миг и в моята кариера. Отваряме нова страница с моето оставане тук. Знам, че нещата няма да вървят без спънки, само че има светлина в тунела. Водихме доста диалози с управлението на града, с всички, които имат предпочитание да оказват помощ. Започваме здрава работа. Амбициран съм до зимата към този момент да няма наклонност да се борим за оставане, а да сме събрали точки, които да ни дават комфорт за пролетта ", съобщи Красимир Балъков.  Пресконференция Красимир Балъков и Ерик Почански @@@
Надеждите сa до началото на шампионата да се появят и нови спонсори. Точен размер на бюджета не бе разгласен, само че бе очебийно, че и до момента Етър бе с по-малък бюджет от изпадналия Пирин. " Дали ще е 1.8 или 1.9 млн. лева, повече или по-малко, цифрата е плаваща. Нашето предпочитание е с изключение на сегашните спонсори, тв правата, от Общината, парите от БФС и УЕФА, да намерим във Велико Търново най-малко 20 компании, които да дават по 2000 лева месечно, тези 40 000 лева ще ни бъдат от голяма помощ ", съобщи Балъков и увери, че всеки лев се изразходва оптимално оправдано и всеки, който даде пари за клуба, ще знае тъкмо защо отиват. " Създадохме превъзходен добре играещ колектив, в този момент би трябвало да задържим и да надграждаме ", приключи Красимир Балъков. Административният шеф Страцимир Тинчев заяви детайлности по проекта за подготовка. На 26 юни тимът отпътува на лагер в Дряново, където ще се готви. Днес е първата контрола с ЦСКА-София, следват мачове с Дунав, Локомотив (София), Несебър, Ботев (Гълъбово) и Литекс. Официалното показване е на 13 юли преди мача с Литекс на стадион " Ивайло ". Етър притегли първите си две нови попълнения за идния сезон в Първа лига. Това са централният бранител и естонски национал Артьом Артюнин и левият бек Крум Стоянов, който идва от Динамо (Минск). Отборът се резервира в по-голямата си степен. Футболистите с изтекли контракти Ерик Почански, Христо Иванов, Венци Василев, Иван Вълчанов и Яни Пехливанов, Чавдар Ивайлов са ги възобновили. Действащи контракти си имат Румен Руменов и Стефан Неделчев, които бяха спрягани по медиите, че напущат. Засега под въпрос остават Георги Сърмов, Самб Бадара и Аласана Мане, само че и с тримата се поддържа връзка и диалозите с тях и техните мениджъри не престават. Етър постоянно започва подготовка с двама юноши от школата. Това са Кольо Станев и централният бранител Валери Радославов, за който Балъков съобщи, че доста му припомня по фигура и качества на починалия Трифон Иванов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР