Красимир Балъков е първият и единствен вариант пред ръководството на

...
Красимир Балъков е първият и единствен вариант пред ръководството на
Коментари Харесай

Балъков единствен вариант за национален селекционер

Красимир Балъков е първият и единствен вид пред управлението на БФС за правоприемник на подалия оставка народен селекционер Петър Хубчев.

Развитие по тематиката се чака още през идната седмица, когато и на документи България остава без треньор на представителния отбор. През юни предстоят две решителни евроквалификации - посещение на Чехия в Прага на 6-и и домакинство на Косово в София на 10-и.

Очаква се назначението на Балъков да бъде оповестено още преди края на уговорките му към “Етър ” в сегашния сезон. На 2 май “болярите ” одобряват “Витоша ” (Бистрица) в последния си мач от плейофна група А от втората осмица на Първа лига, след което предстоят борбите за седмото място и възможен бараж за Лига Европа сред “Етър ”, “Славия ”, “Ботев ” (Враца) и “Локомотив ” (Пд). Полуфиналите за 7-10-о място са на 11 и 18 май, а спечелилите играят край в две срещи на 25 и 29 май. Баражът за Лига Европа сред седмия и третия в класирането е на 1 юни, а съвсем несъмнено най-късно от 2 юни националите би трябвало да са на лагер за квалификациите - с Чехия на 6 юни и с Косово на 10-и.

Веднага след равенството 1:1 с “Ботев ” (Вр), подсигурило на неговия “Етър ” първото място в плейофна група А, Красимир Балъков разяснява обстановката към националния тим.

“Ако е истина, че Петър Хубчев е напуснал националния тим, това не е добре, тъй като в него хората виждаха един от треньорите, които могат да създадат нещо за българския футбол. Моето име постоянно го свързват, когато има смени в националния тим, само че досега не съм станал селекционер. Ако ми почукат на вратата да поема България, тогава ще приказваме ”, разяснява легендата на българския футбол.

“Почукването ” и дискутирането на изискванията предстоят, като бързото развиване е неотложно от към този момент чукащите на вратата квалификации за Евро 2020.

Петър Хубчев напусна след близо 3 година и тъкмо 20 мача отпред на България, последните 4 от които приключили 1:1.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР