Красимир Анев ще бъде единственият български биатлонист в съботното преследване

...
Красимир Анев ще бъде единственият български биатлонист в съботното преследване
Коментари Харесай

Само Анев се класира за преследването в Антхолц

Красимир Анев ще бъде единственият български биатлонист в съботното гонене от Световната купа в италианския зимен център Антхолц-Антерселва. Той позволи две неточности при стрелбата в спринта на 10 км и с закъснение от 2:13.3 минути приключи на 35-а позиция в общото класиране.

Норвежецът Йоханес Тингес Бьо реализира седма победа за сезона, като във второ следващо съревнование изпревари французина Мартен Фуркад.

24-годишният Бьо пропусна една цел и преодоля дистанцията за 23:19.3 минути. Така той записа общо 20-а победа в кариерата си.

Фуркад остана втори с пасив от 12.8 секунди, макар че повали всичките 10 цели.

Двамата приключиха още веднъж първи и втори в всеобщия старт в Руполдинг (Германия) предходната неделя и не престават оспорваната си борба за Световната купа.

В 13 старта този сезон двамата имат общо 12 победи и са любимци за златните медали на олимпийските игри в Пьончан, които започват на 9 февруари.

Германецът Арнд Пайфер приключи трети и записа първи подиум за сезона. Той остана на 42.2 секунди зад спечелилия без неточност в стрелбата.

Общо 109 биатлонисти участваха в спринта. От останалите българи най-предно класиране записа Димитър Герджиков. Той финишира на 80-а позиция с три неточности на огневия рубеж и пасив от 3:24.6 минути. Владимир Илиев приключи 92-и с шест пропуснати цели и на 3:48.9 минути след спечелилия, а Антон Синапов се подреди 97-и с пет неточности и на 4:18.0 минути.

В във краткотрайното класиране за Световната купа води Мартен Фуркад със 720 точки, пред Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) с 682 точки и Яков Фак (Словения) с 438 точки.

Красимир Анев е 49-и с 62 точки, Владимир Илиев е 65-и с 28 точки, а Антон Синапов - 84-и със 7 точки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР