Красен Кралев връчи купата на Кристиян Георгиев, който победи в

...
Красен Кралев връчи купата на Кристиян Георгиев, който победи в
Коментари Харесай

Министър Кралев откри професионалната бойна гала вечер Senshi

Красен Кралев връчи купата на Кристиян Георгиев, който победи в борба по киокушин Маркос Зинхани от Бразилия.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри професионалната бойна церемония вечер Senshi, която се организира в зала “Арена Армеец ”, оповестиха от пресцентъра на спортното министерство.

“За мен е голяма чест и наслаждение да поздравявам всички другари на бойните спортове, треньори, състезатели и посетители на професионалната бойна церемония вечер Senshi, която организираме. Имаме опция да забележим най-хубавите бойци по кикбокс, муай тай и карате киокушин в света. За наше благополучие измежду тях има доста българи ”, сподели министър Кралев и благодари на уредниците, които направиха тъй че да има поредност от сходни събития в цялата страна, с цел да може бойните спортове да се разпространяват.

“Всички знаем, че бойните спортове се радват на голяма известност измежду подрастващото потомство в България. Огромни благодарности към всички треньори и състезатели, които разпространяват полезностите на българския спорт, тъй като точно те оказват помощ експанзията в учебните заведения да бъде понижена и основават едно ново потомство, от което България има потребност – мощни духовно, душевен и физически млади българи ”, добави спортният министър.

Красен Кралев особено връчи купата българина Кристиян Георгиев, който безапелационно завоюва успеха в борба по киокушин и завоюва с единомислещо съдийско решение против Маркос Зинхани от Бразилия.

Публиката в зала “Арена Армеец ” стана очевидец на извънредно оспорвани и тежки борби, зрелищно шоу и доста изненади на второто издание на бойните церемония вечери Senshi.

Специален посетител на галата бе кикбокс легендата Петер Артс, който пристигна в България дружно с четиримата си най-хубави бойци. Трима от тях премериха сили с български кикбоксьори.

Големият пердах за вечерта бе за Световната купа на международната организация по кикбокс WAKO PRO. За нея един против различен на кръга се изправиха капитанът на националния тим по кикбокс Атанас Божилов – Наката, и Макс Сподаренко – нееднократен първенец на Беларус, притежател на международна купа по кикбокс и най-хубавият К-1 войник за 2018 година. И двамата са извънредно технични и бързи състезатели, стратези на кръга.

Срещата им се разигра в 5 рунда и българинът съумя да надделее, което му отсъди и Световната купа на WAKO PRO. Владимир Вълев-Питбула, който беше досегашният му притежател, връчи на Божилов тържествено пояса на кръга на Senshi. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР