Красен Кралев: Шансът да домакинстваме на Зимни младежки игри е

...
Красен Кралев: Шансът да домакинстваме на Зимни младежки игри е
Коментари Харесай

Красен Кралев: Шансът да домакинстваме на Зимни младежки игри е огромен

Красен Кралев: Шансът да домакинстваме на Зимни юношески игри е голям
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев приказва пред медиите в ремонтирания Зимен замък на спорта, съобщи кореспондент на БГНЕС. Той съобщи, че шансът България да бъде хазаин на Зимни юношески олимпийски игри през 2024г. е голям.

"Процедурата за кандидатстване е друга от общоприетата, само че откакто МОК ни е поканил шансът е голям. Трябва, несъмнено, да осъществим избрани критерии, само че мисля, че ще се оправим. До 3-4 месеца всичко ще бъде ясно", посочи Кралев.

Министърът показа още, че новият закон за физическото образование и спорта влиза на следващия ден в парламентарната зала, а в сряда или четвъртък ще бъде гласуван и, в случай че бъде признат, ще влезе в приложимост. "Най-близката ни цел е да спечелим домакинство за олимпийската подготовка във волейбола. Имаме кардинална сделка за такова нещо, само че би трябвало да изчакаме ранглистата да излезе, с цел да забележим дали мъжете или дамите ще имат по-голям късмет. Смятаме да отделим повече средства за груповите спортове, тъй като те сплотяват нацията", приключи Кралев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР