Красен Кралев, бивш спортен министър и настоящ депутат от ГЕРБ,

...
Красен Кралев, бивш спортен министър и настоящ депутат от ГЕРБ,
Коментари Харесай

Спрягат депутат от ГЕРБ за наследник на Борислав Михайлов

Красен Кралев, някогашен състезателен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ, щял да наследи Боби Михайлов. Това твърди юристът по спортно право Георги Градев. Според него има опит да се наложи някой, който Михайлов си е харесал. Спекулациите към Красен Кралев се завъртяха още преди няколко дни в медиите.

Сценарият очерта точно Градев, който напомни, че през 2018 година, когато Кралев заемаше поста на състезателен министър, е декларирал пред делегатите поддръжката си по отношение на Михайлов в борбата за шефския пост в БФС. През 2020 година обаче изиска оставката му и разгласи, че “преустановява всевъзможни връзки ” с БФС, откакто тогавашния министър председател Бойко Борисов изиска оставката на Михайлов поради позорната загуба на българския народен тим против Англия. Непоследствено след случая пък Кралев застана против Михайлов и съобщи, че “никой към този момент не може да го избави ”.

На днешното съвещание на Изпълкома на БФС се чака Борислав Михайлов да хвърли оставка, след митингите против футболния съюз и свадите към мача сред България и Унгария. По време на митингите се стигна до принуждение сред полиция и протестиращи. Дневният ред на изпълкома обаче не е разгласен и е доста допустимо въпросът да не бъде разискван.

Самият Михайлов отхвърли да се отдръпна от поста директно след абсурда. Вече се разяснява дали това съвещание ще бъде законно или не. Според спортния публицист от БНР Владислав Стоянов, то най-вероятно ще бъде законно, без значение кой от двата състава на Изпълкома ще участва - единият е определеният на последния конгрес, само че неговият състав се оспорва в съда, напомни журналистът от БНР. Оповестеният от Търговския указател състав обаче не е поканен.

“Моята вътрешна информация е, че той не желае да се вижда с Петър Величков, който е от екипа на Димитър Бербатов. От друга страна в закона има една алтернатива - че в случай че всички членове на Изпълкома се подпишат под протокол от съвещанието, то е законно. Така че позволявам, че е допустимо те да вземат в по-ограничен състав това решение и по-късно неприсъствалите биха могли да подпишат този протокол. Нямаме мандатност в устава сега ", съобщи пред Георги Градев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР