Красен Димитров и Лъчезар Лалев. Имената им сигурно не ви

...
Красен Димитров и Лъчезар Лалев. Имената им сигурно не ви
Коментари Харесай

За пример! Ето ги учениците, които изгасиха горяща кола в Бургас

Красен Димитров и Лъчезар Лалев. Имената им несъмнено не ви приказват нищо. Има обаче един човек, който несъмнено ще запомни и имената, и лицата им.

Красен и Лъчезар са възпитаници. Преди дни от прозореца на класната си стая видели пламъците от горяща кола на близкото кръстовище. И без да се замислят момчетата тръгнали да оказват помощ.

Красен и Лъчезар са единадесетокласници от Търговската гимназия в Бургас. В сряда сутринта, до момента в който били в час, момчетата видели по какъв начин лек автомобил се запалил на кръстовище до учебното заведение им. Не се замислили нито за момент.

"Отвън се видя доста огромен пушек. Погледнахме през прозореца, видя се кола и незабавно излязохме от стаята, отидохме долу до портиера, взехме пожарогасителя и отидохме да гасим ", споделя Лъчезар Лалев.

Момчетата не мислели,че колата може да избухне.

"В подобен миг мислиш по какъв начин да реагираш по-най-добрия метод и по-късно мислиш какво може да стане ", изяснява Красен Димитров.

Помогнала им бързата реакция и на портиера, при който са пожарогасителите на учебното заведение.

Ден след случая момчетата не се усещат герои. Доволни били, че съумели да спасят колата да не изгори изцяло, а премията им била -благодарността от притежателя

В Гимназията всички към този момент знаят за постъпката на момчетата.

Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР