Красавицата става лекарка, за да помогне на брат си, страдащ

...
Красавицата става лекарка, за да помогне на брат си, страдащ
Коментари Харесай

Неделя Щонова постига чудо с болната си баба

Красавицата става лекарка, с цел да помогне на брат си, измъчен от астма, и да утеши майка си

Доктор Неделя Щонова има мотив да чества, само че освен поради идващия Великден. Нейното предаване е оценено високо от управлението на малкия екран и към този момент ще се излъчва два следващи дни – събота и неделя, написа Минаха години.

Досега красивата пловдивчанка нищеше здравни проблеми единствено в неделя, само че от април феновете ще й се любуват и в събота , отново от 11.30 часа. Успехът накара брюнетката да си спомни първите си стъпки пред камерата – в пловдивския клон на телевизия Евроком.

„ Бях доктор в отделението по неврология в университетската болница „ Св. Георги “ в Пловдив. Току-що се бях върнала от една специализация в Съединени американски щати. 10 дни по-късно видях публикация, че малкия екран афишира конкурс за развлекателна игра. Реших да се явя с идея за здравно предаване. Комисията бе от 8 души и се съгласиха да стартираме нещо изцяло ново “, спомня си лекарката, която прави своя дебют през 2000 година.

Заради майка си тя взема решение да стане доктор, а повода са сълзите в очите на родителката й, когато брат й не можел да диша поради тежък бронхит и астма.

Тя безрезервно се борила и за живота на баба си Стояна, която си отишла след прекаран инсулт. Възрастната жена развила афазия – схваща какво й се приказва, само че не може да каже нито дума. Опитвали да възстановят речта й, правели рехабилитации, само че несполучливо.

Един ден доктор Щонова разкрила, че до момента в който свири на пиано обичаната й мелодия, баба й Стояна почнала лекичко да си припява. Затова всеки ден й прилагала музикална терапия по своя рецепта. До края на дните си тя не проговорила, само че когато пеели, можела да артикулира думи.   
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР