Красавицата Алейна Ембие, която развълнува България с есето си за

...
Красавицата Алейна Ембие, която развълнува България с есето си за
Коментари Харесай

За „Мис България“ се бори красавицата, написала „Аз съм Левски“! Алейна Ембие вдъхнови хиляди с есето си

Красавицата Алейна Ембие , която развълнува България с есето си за Васил Левски, се бори за купата „ Мис България “. Талантливата студентка е оповестена за най-красива неомъжена дама в Свиленград и по този начин се класира за финала на конкуренцията по красота, където ще се бори с девойки от цялата страна. Новата носителка на купата „ Мис България “ ще бъде оповестена в края на тази година.

Единадесет грации от Хасково, Кърджали, Свиленград, Харманли и Маджарово се явяват на районния конкурс, който би трябвало да дефинира финалистките от областите в тази част на страната. Алейна сполучливо минава регионалния кръг, получава короната за „ Мис Свиленград “ и публично се включва в конкуренцията за най-красива българка.

„ Благодаря за тази невероятна опция, за мен беше чест! Натрупах опит, сътворих хубави другарства и незабравими мемоари! “, споделя разчувстваната госпожица, която получава стотици поздравления за триумфа си на подиума.

Преди две години тогава единадесетокласничка в учебно заведение „ Д-р Петър Берон “ в Свиленград Алейна завоюва първо място в националния конкурс,,150 години българска национална гражданска война “ с есе на тематика „ Аз съм Левски “. Вдъхновяващата й творба се споделя в интернет пространството и за няколко дни събира хиляди одобрителни мнения. Абзацът от есето й „ Днес в задимените кафенета ще чуете гласа на Азис или напъните на новоизлюпена фолкаджийка, облечена като за автомагистрала “, притегля вниманието, тъй като ученичката съпоставя националния ни воин с настоящите в наши дни имена.

„ Гласът на Азис се чува по-силно от този на Апостола, тъй като е по-достъпен. В такива времена живеем. Всеки приказва за актуалните „ кумири “ и се стреми да им подражава. Гласът на Апостола е приглушен от крясъка на чалготеките. Малко са връстниците ми, които желаят да научат освен това от нашата история. Но се веселя, че има и такива, които разграничават чалгата освен в музиката, а и в държанието, в метода на живот “, показа пред „ България Днес “ Ембие.

„ Написването на есето ми лиши към седмица, тъй като първо желаех да се сдобия с изчерпателна информация за Левски. Вдъхновение получих от часовете по литература, когато изучавахме одата „ Левски “ на Иван Вазов. Светът ни към този момент не ражда Левски, той е сменен с днешните байганьовци, които са на всички места към нас. Дори и да се роди някой заслужен да бъде Левски, той бързо се приспособява към „ модерното “ държание и става част от останалите. Бай Ганьо е деен, търси лесни пътища към изгодата, само че надали може да убие Левски. Това би значело духът може да бъде погубен от материята “, сподели още пред вестника надареното момиче.

Тогава тя споделя, че мечтае един ден да учи медицина. И към днешна дата това е реалност - хубавицата е студентка по медицина в Пловдив и е окуражена да построи сериозна кариера.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР