Кралят на Йордания Абдула II ще посети България през 2018

...
Кралят на Йордания Абдула II ще посети България през 2018
Коментари Харесай

Кралят на Йордания ще посети България през 2018 г.

Кралят на Йордания Абдула II ще посети България през 2018 година Поканата му е отправена от президента Румен Радев в Ню Йорк, където двамата се срещнаха в границите на 72-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, заяви прессекретариатът на президента.

Общата им позиция от срещата е, че е невероятно да бъде обезпечена сигурността и стабилността на Европа, до момента в който районът на Близкия Изток продължава да бъде в рецесия. Българският президент благодари на крал Абдула II за поддръжката на Йордания в битката с тероризма и за възобновяване на стабилността в Близкия Изток.

Президентът Радев акцентира и ролята на Йордания за справяне с бежанските потоци от военните дейности в района, които основават провокации пред социално-икономическата непоклатимост на страната. Йордания организира деен разговор и съдействие с Европейския съюз и крал Абдула II изрази убеждението си пред президента Румен Радев, че това партньорство ще бъде задълбочено в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, се споделя в известието.

Двамата държавни глави показаха убеденост, че България и Йордания ще организират интензивно съдействие и продан на информация сред службите за сигурност на двете страни, за противопоставяне на незаконния трафик, проведената престъпност и тероризма.

По време на срещата беше изразен и съвместен интерес за задълбочаване на политическия разговор и поощряване на икономическия продан.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР