Кралят на Великобритания Чарлз Трети е посещавал два пъти България.

...
Кралят на Великобритания Чарлз Трети е посещавал два пъти България.
Коментари Харесай

На два пъти Чарлз III посещава страната ни

Кралят на Англия Чарлз Трети е посещавал два пъти България. Тогава принц, той идва на аудиенция в морската ни столица Варна на 14 март 2003 година Това провокира голям интерес в локалната общественост.

Според кореспондета на БНР Даниела Стойнова той идва по обяд. " Беше посрещнат от кмета, регионалния шеф и посланика ни във Англия. Имаше изключителни ограничения за сигурност. Принцът посети Дома за безпризорни деца. Той прояви интерес да беседва с децата, които изработваха къщички за птици и сподели на едно от момченцата, че това е доста забавно и когато той излиза в парка на двореца е доста безшумно и няма птици. На околните покриви имаше снайперисти, а времето беше неприятно ", спомня си тя.

Според нея лимузината на принца стопира в калта на чифлика Чукурово. Посрещат го с самун и сол.

Мария Конакчиева от Френския културен институт от своя страна също има мемоари от визитата на принц Чарлз през 1998 година Тя споделя, че той пожелава да се поклони пред останките на негова родственик в Пловдив - княгиня Мария Луиза. " Той постоянно имаше по-различно мнение от майка си. Сега обаче ще се промени. Чарлз е човек с мъчно детство, единствен приключва Кеймбридж и то с отличие, само че е желал да става артист. Може би в този момент ще изиграе ролята на живота си, в никакъв случай не би абдикирал. Майка му не оставяше пространство за него. Сега той ще би трябвало да се наложи. Първите му конфликти ще бъдат с премиера Лиз Тръс ", разкрива тя. 

По думите й това, че министър председателят съпровожда Чарлз на визитите му е било немислимо при Елизабет. " Общността на нациите може да претърпи промени, Австралия от дълго време желае да излезе ", счита Конакчиева.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР