Кралят на Великобритания Чарлз Трети е бил диагностициран с рак,

...
Кралят на Великобритания Чарлз Трети е бил диагностициран с рак,
Коментари Харесай

Крал Чарлз Трети е диагностициран с рак

Кралят на Англия Чарлз Трети е бил диагностициран с рак, оповестиха от Бъкингамския замък. Не се оповестява каква е формата на болестта.

Ракът е бил открит при скорошната интервенция на краля, само че не е обвързван с неговата простата, която го изпрати в болница през януари.

От дворецът допълват, че Чарлз е почнал регулярна терапия.

" Кралят е с положителна настройка за неговото лекуване и с неспокойствие чака да се завърне към постоянните си обществени отговорности ", се отбелязва в формалното известие.

На този стадий Чарлз Трети ще отсрочи всички свои задължения и ще бъде заместван на тях от други членове на кралската фамилия. Той обаче ще продължи да се занимава с държавните каузи.

Независимо от заболяването, Чарлз ще продължи да извършва конституционните си отговорности като държавен глава на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия и на 14 други кралства от Общността на нациите.

От двореца показват, че носителят на английската корона е избрал да показа за заболяването си, с цел да избегне всевъзможни допустимо спекулации. Но, също по този начин с цел да " помогне за по-голямото схващане на всички хора по света, които страдат от рак ".

За последно кралят беше забелязан в неделя, когато дружно със брачната половинка си Камила посети службата в църквата Св. Мария Магдалена в Сандрингам.

В края на януари 75-годишният английски крал постъпи за интервенция в лондонска болница. Тогава от Бъкингамския замък оповестиха, че той се нуждае от болнично лекуване на простатата, чието увеличаване е доброкачествено - нещо постоянно срещано при мъже над 50-годишна възраст.

По същото време в болница влезе и неговата снаха - принцесата на Уелс. Кейт също бе оперирана, като се чака нейното възобновяване да продължи най-малко до Великден.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР