Кралят на Саудитска Арабия Салман издаде указ, с който разрешава

...
Кралят на Саудитска Арабия Салман издаде указ, с който разрешава
Коментари Харесай

Кралят на Саудитска Арабия издаде исторически указ за жените в страната

Кралят на Саудитска Арабия Салман издаде декрет, с който позволява на дамите в кралството си да ръководят коли. В него се показва категорично, че болшинството в Съвета на висшите богослови е одобрило мярката и тя подхожда на "стандартите на Шариата ".
Заповедта на крал Салман е част от напъните на управляващите в Рияд за рационализация посредством разкриване на повече сфери от публичния живот за дамите. Представителите на нежния пол към момента са представлявани в администрацията и съда от мъже- попечители.
Разрешението беше приветствано от Съединените щати. Пред публицисти, представителят на американския държавен департамент Хедър Науърт дефинира стъпката като "много положителен знак ", предават информационните организации, представени от БНР.
"Много сме щастливи от това да чуем, че към този момент дамите в Саудитска Арабия ще могат да карат. Разбира се, ние тук - в Съединените щати го приветстваме. Смятам, че това е огромна крачка в вярната посока за тази страна, съобщи Науърт.
Саудитска Арабия е единствената страна в света, в която дамите нямат право да ръководят автомобил. Според кралския декрет, това би трябвало да се промени най-късно до юни 2018 година. За задачата ще бъде образуван министерски орган, който да даде рекомендации в тази тенденция до месец, написа още в заповедта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР