Кралят на Саудитска Арабия Салман е приет в болница за

...
Кралят на Саудитска Арабия Салман е приет в болница за
Коментари Харесай

Кралят на Саудитска Арабия влезе в болница

Кралят на Саудитска Арабия Салман е признат в болница за неуточнени проби

Това оповестиха държавните медии в неделя, представени от Агенция Франс Прес, съобщи

Като цяло кралството се стреми да потуши спекулациите по отношение на здравето на 86-годишния монарх, който ръководи най-големия експортьор на нефт и най-голямата стопанска система в арабския свят от 2015 година

Кралят е влезнал в профилираната болница King Faisal в крайбрежния град Джеда в събота, "за да организира някои медицински прегледи ", съгласно формален отчет, позоваващ се на изказване на кралския двор.

„ Бог да пази Пазача на двете свещени джамии и да се радва на здраве и благоденствие “, се споделя в изказването.

Рядко се случва дворът в Рияд да оповестява публично за здравето на монарха, разяснява Агенция Франс Прес. През 2017 година Саудитска Арабия отхвърли известията и възходящите спекулации, че кралят възнамерява да абдикира в интерес на сина си престолонаследник принц Мохамед бин Салман, който де факто е държател на страната.

Крал Салман претърпя интервенция за премахване на жлъчния си мехур през 2020 година

За последно той беше приет в болница през март за това, което държавните медии описаха като "успешни медицински проби " и за промяна на батерията на своя пейсмейкър.

Под неговото ръководство Саудитска Арабия стартира амбициозни стопански промени за ерата след петрола и даде повече права на дамите, като в същото време одобри по-настоятелна външна политика, в това число да влезе във войната в прилежащ Йемен, разяснява организацията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР