Кралят на Саудитска Арабия Салман днес смени министъра на труда

...
Кралят на Саудитска Арабия Салман днес смени министъра на труда
Коментари Харесай

Принц, купил най-скъпата картина в света, стана министър на културата в Саудитска Арабия

Кралят на Саудитска Арабия Салман през днешния ден смени министъра на труда и сътвори нови държавни органи за поощряване на културата и отбраната на околната среда. Промените стават в миг, в който монархията се пробва да се модернизира и да сътвори работни места за младежите, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Бизнесменът Ахмед бин Сулейман ар Раджи е новият министър на труда и общественото развиване. Той наследява на поста Али бин Насер ал Гафис.

Монархията желае да сътвори 1,2 милиона работни места до 2022 година, с цел да сведе безработицата до 9 %, споделя върховен представител на министерството на труда. Изборът на Ар Раджи, който е предприемач от частния бранш, затвърждава наклонността да се запълват висши държавни постове в Саудитска Арабия с представители на частния бранш. Според анализатори това цели евентуално връщане на доверието на частния бранш, раздразнителен от антикорупционната чистка от предходната година и подразнен от бързото движение на някои стопански промени.

Съгласно указа на крал Салман се основава ново министерство на културата. Досега то бе част от министерството на информацията, добавя Ройтерс.

Начело на това ведомство е принц Бадер бин Абдула бин Фархан Ал Сауд, добавя Асошиейтед прес. Той е доближен на престолонаследника принц Мохамед бин Салман. Миналата година в. " Ню Йорк таймс " разпознава принца като тайнствения покупател на картината на Леонардо да Винчи " Спасителят на света ", продадена на търг за 450 милиона $. Тя стана най-скъпата картина, продавана в миналото на търг. В. " Уолстрийт джърнъл " заяви тогава, че принцът е купил картината от името на саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман.

Кралят на Саудитска Арабия също така подреди основаването на кралски комисии за околната среда и за свещения град Мека, както и на ръководство за опазване на историческите региони в град Джеда на брега на Червено море, съобщи Ройтерс.

С кралски укази са назначени и няколко заместници на министрите в министерствата на вътрешните работи, телекомуникациите, превоза и енергетиката, индустрията и минералните запаси. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР