Кралят на Саудитска Арабия посрещна официално в 13.00 часа министър-председателя

...
Кралят на Саудитска Арабия посрещна официално в 13.00 часа министър-председателя
Коментари Харесай

Ексклузивни кадри от визитата на Бойко в Саудитска Арабия! Уникално ВИДЕО показва, как посрещнаха делегацията…

Кралят на Саудитска Арабия посрещна публично в 13.00 часа министър-председателя на България Бойко Борисов. Това е първото посещаване на български началник със саудитски монарх в историята на връзките сред двете страни, съобщи Пик.

Целта на визитата е усилването на комерсиалното и икономическо съдействие. Ще бъдат разисквани въпроси в основни сфери като сигурност, търговия, превоз и туризъм. В Рияд българският министър председател ще беседва с пазителя на двете светини – негово кралско величество Салман ибн Абдулазиз ал Сауд. Бойко Борисов ще се срещне и с министъра на външните работи на Саудитска Арабия Адел ал Джубеир и министъра на енергетиката, промишлеността и минералните запаси Халид ал Фалих.

Делегацията на премиера са включени външният министър Екатерина Захариева, военният министър Красими Каракачанов, министърът на земеделието Румен Порожанов, министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на превоза Ивайло Московски, както и шефовете на всички най-големи работодотелски организации у нас.

Очаква се по време на двустранните срещи на българските министри със саудитските си сътрудници да се завършват договарянията за отваряне на българско посолство в Рияд и да се подпишат съглашения в региона на земеделието, а също и за отбягване на двойното данъчно облагане.

Министърът на туризма Ангелкова ще се срещне с сътрудника си принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, който, като се изключи че е наследник на краля, е и първият астронавт в страната, първият мохамеданин и първият аристократ, летял в Космоса. Българският министър и принцът-космонавт ще обсъдят опциите за съдействие в региона на туризма.

Посрещане от Краля на Саудитска Арабия Салман ибн Абдулазиз ал Сауд

Публикувахте от Бойко Борисов в 29 ноември 2017 година

Официално посрещане от негово кралско величество Салман ибн Абдулазиз ал Сауд

Публикувахте от Бойко Борисов в 29 ноември 2017 година
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР