Кралят на НБА ЛеБрон Джеймс за поредна година доказа, че

...
Кралят на НБА ЛеБрон Джеймс за поредна година доказа, че
Коментари Харесай

ЛеБрон Джеймс изведе Кливлънд до Финалите на НБА

Кралят на НБА ЛеБрон Джеймс за поредна година потвърди, че в Източната конференция няма тим, който да препречи пътя му към осмо следващо присъединяване във финалната серия на НБА. Той беше същински водач и най-ценен състезател на тима си в решаващия Мач 7 в залата на Бостън Селтикс.

Джеймс съвсем записа трипъл-дабъл в мача, като приключи с 35 точки, 15 битки, 9 асистенции и 2 чадъра. Голямото терзание за треньора Тайрън Лу и почитателите на Кавалерите беше отсъствието на крилото Кевин Лав заради травма. Липсата му обаче не се отрази на тима, като Джеф Грийн получи мястото на Лав в титулярната петорка и изигра доста добър мач, записвайки 19 точки при 7 от 14 точни стрелби. Джей Ар Смит и Тристан Томпсън също се регистрираха с 12 и 10 точки надлежно.

За Бостън новобранецът Джейсън Тейтъм още веднъж сподели блестяща игра, нехарактерна за толкоз млад състезател. Той приключи с 24 точки при 9 от 17 сполучливи. Ветеранът Ал Хорфърд добави 17 точки, а Маркъс Морис – 14. Другите водещи играчи на Бостън Тери Розиър и Джейлън Браун обаче разочароваха с неточна пукотевица.

Домакините от Бостън се надяваха, че домакинското преимущество още веднъж ще им обезпечи успеха в мача и серията. Келтите изиграха положително първо полувреме и взеха лека преднина, 43-39. И двата тима не бяха прецизни от зоната на трите точки в мача, което предопредели ниската ефикасност. Кавалерите съумяха да вкарат единствено 9 тройки от 35 опита, а Бостън бяха още по-трагични със 7 от 39. Голямата разлика обаче беше ЛеБрон, който не спираше да нападна коша нападателно, отбелязвайки или подавайки на съотборниците си в положителни позиции.

Бостън въпреки всичко се държаха покрай Кливлънд в последните две елементи на мача. Келтите имаха и положителни осъществявания, наелектризирали тълпата в „ Бостън Гардън “, като забивът на Тейтъм точно през ЛеБрон. В отсъствието на контузените Кайри Ървинг и Гордън Хейуърд обаче ясно си пролича неналичието на суперзвезда в състава им, който да поеме отговорността върху плещите в решаващите последни 5 минути от срещата.

Мачът не беше изключително прелестен за гледане, защото напрежението и в двата тима докара до доста неточни стрелби и отигравания. Всъщност, този мач ще се запомни само с невероятното показване на 33-годишния Джеймс, който играе най-хубавия баскетбол в кариерата си в своя 15-и сезон в лигата.

Съперникът на Кливлънд във финалната серия ще бъде избран тази нощ сред тимовете на Хюстън и Голдън Стейт. Който и да стане първенец на Западната конференция, чака се да бъде голям любимец против Кливлънд. И двата западни кандидата разполагат с повече суперзвезди, имат доста по-балансирани сформира и аварийни скамейки, и демонстрират игра на друго равнище. Помолен да разяснява възможностите на тима си във Финала, Джеймс отговори: „ Единственото значимо нещо в този момент е, че стигнахме дотук и ще имаме опцията да се борим във Финалите. За мен няма значение кой е любимец и кой – новобранец в серията, не ме питайте за такива неща. Аз просто желая да играя и бъда конкурентен. “



Финалният Мач 7 на Западната конференция в НБА ще се играе късно тази нощ сред Хюстън Рокетс и Голдън Стейт Уориърс. Можете да видите най-хубавите коефициенти за мача единствено в бет365 и да извършите залог на своя любимец.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР