Кралят на Испания Фелипе VI осъди в коледното си обръщение

...
Кралят на Испания Фелипе VI осъди в коледното си обръщение
Коментари Харесай

Испанският крал осъди войната в Украйна в коледно обръщение към сънародниците си

Кралят на Испания Фелипе VI осъди в коледното си послание към нацията войната на Русия против Украйна и последствията от нея, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Конфликтът " към този момент аргументи опустошения, каквито мъчно можем да си представим ", съобщи монархът в обръщението си, излъчено нощес по радиото и малкия екран.

Кралят предизвести за последствията от война с " световно значение ", която ще засегне сигурността на Испания. В този подтекст страната ни би трябвало да " укрепи груповата защита " със съдружниците си. Същевременно обаче би трябвало да се работи за мир дружно с интернационалната общественост, акцентира той.

Демокрацията и Европейският съюз са двата стълба, на които се крепи сегашното и бъдещето на Испания, сподели 54-годишният Фелипе, като наред с това предизвести, че демокрациите са изправени през днешния ден пред три съществени рискове: " разделянето, утежняването на взаимното битие и ерозията на институциите ".

В авансово записаната си тирада кралят обърна внимание и на проблеми като икономическата и енергийната рецесия, както и инфлацията в доста страни. Той означи, че испанските фамилии са тежко наранени от тях.

" Повишаването на цените, изключително на питателните артикули, кара семействата да изпитват неустановеност ", сподели кралят и добави, че хората са принудени да вършат жертви, някои от които - обилни.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР