Кралят на Испания Фелипе VI осъди недопустимия опит за отделяне“

...
Кралят на Испания Фелипе VI осъди недопустимия опит за отделяне“
Коментари Харесай

Фелипе VI: Каталуния е важна част от Испания


Кралят на Испания Фелипе VI осъди „ неприемливия опит за обособяване “ на Каталуния и съобщи, че тя е значима част от Испания и ще остане такава и в бъдеще.

„ Испания би трябвало да се оправи с неприемливия опит за обособяване на една част от нейната национална територия и тя ще го направи благодарение на нейните законни демократични институции, при съблюдаване на нашата конституция “, съобщи кралят по време на церемонията за връчване на Наградата на принцесата на Астурия в град Овиедо.

„ Испания е страна, в която всички жители имат опцията са намерят своето място спокойно и свободно, без боязън от произвол “, сподели той. Ние не желаеме да се откажем от това, което сме построили дружно. „ Ние сме претърпели и споделяли триумфи и провали, победи и загуби, които са ни обединявали в наслада и премеждия “, сподели монархът и акцентира, че „ един план не може да бъде основан на основата на разрушение на демократичното битие. Испанският монарх направи изявлението си пред ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск и ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни, които бяха посетители на церемонията. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР