Кралят е един и носи името Реал Мадрид! Белият балет

...
Кралят е един и носи името Реал Мадрид! Белият балет
Коментари Харесай

Реал взе 13-ата!

Кралят е един и носи името Реал Мадрид! " Белият балет " сграбчи 13-и трофей в Шампионската лига, откакто бе пронизан единствено с една единствена " алена стрела " от страна на Ливърпул. " Лос Меренгес " се постановиха с 3:1 над мърсисайдци на финала на стадион " Олимпийски " в украинската столица Киев и по този метод останаха на престола за трета поредна година.

Старши треньорът на мадридчани Зинедин Зидан пък доближи феноменално достижение, ставайки първия ментор, който с един тим завоюва три следващи трофея в " шампионата на богатите " и то с един и същи тим. Единствено Боб Пейсли, отпред на Ливърпул, съумява да завоюява три трофея с един отбор, само че не в следващи години.

За футболистите на “белите” Марсело и Каземиро пък това е четвърта купа от ШЛ, с което подобирха върха от три на Дани Алвеш, Роберто Карлос и Савио. Роналдо пък е футболиста с най-вече извоювани финали в Шампионската лига. Голямата звезда на " белите " Кристиано Роналдо стана играча с най-вече извоювани финали в най-престижния европейски клубен шампионат.

Макар през първото полувреме мърсисайдци да стояха повече от добре на терена, загубата на Мохамед Салах още в 25-ата минута срина самочувствието на възпитаниците на мениджъра Юрген Клоп. Те насочиха цели 9 удара към вратата на Кейлор Навас при съществуването на огромната си звезда на терена и 0 след напускането му.

След това последва сериозен удар и за състава на Зинедин Зидан, откакто Дани Карвахал бе настъпан от Андрю Робъртсън и се наложи да постави завършек на присъединяване си в срещата. Все отново " белите " съумяха да се съвземат по-бързо от шока и да основат съществени положения до края на първата част, само че до гол не се стигна.

Логично или не " белите " стигнаха първи до попадението като Карим Бензема откри резултата в 51-ата минута. Светлината на прожекторите обаче въобще не бе ориентирана към френския нападател. Стражът на мърсисайдци Лорис Кариус позволи фрапантна неточност, с която безусловно направи подарък на противника за 1:0. Садио Мане обаче побърза да измие срама след стореното от 24-годишният вратар и от статично състояние разстреля вратата на Навас за 1:1.

Не лиши доста време на " Кралския клуб " още веднъж да поведе в резултата. Единствено бе нужна малко магия от резервата Гарет Бейл, който съумя две минути след влизането си на терена (64`) да зашемети противника с унищожителна задна ножица за 2:1.

Кариус наподобява бе на страната на противника, откакто безусловно постави завършек на амбиците на личния си отбор в 83-ата минута на срещата. Вратарят на " алените " за повторно се стъписа и направи още един подарък на Реал Мадрид за 3:1. Гарет Бейл пък отново влезе в ролята на воин с втори гол в срещата.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР