“Краля на клея Рафаел Надал отново показа колко уместно е

...
“Краля на клея Рафаел Надал отново показа колко уместно е
Коментари Харесай

Рафаел Надал победи в Париж и счупи два рекорда в Големия шлем -

“Краля на клея ” Рафаел Надал още веднъж сподели какъв брой подходящо е това негово название. Той завоюва за 14-и път шампионата от Големия шлем “Ролан Гарос ” в Париж, откакто надигра във финалния конфликт норвежеца Каспер Рууд с 6:3, 6:3, 6:0. За испанската легенда това е и 22-а купа от Шлема, което е връх при мъжете. Той взе и задатък от два трофея пред огромните си противници Новак Джокович и Роджър Федерер, които имат по 20 трофеи на сметките си.


С успеха си Рафа счупи два върха - завоюва 14-та си купа и стана най-възрастният финалист на " Ролан Гарос ". Досега рекордьор беше Андрес Химено, който победи през 1972 година на 34 години и 10 месеца. 

36-годишният испанец не остави никакво подозрение превъзходството си против международния номер 8 Рууд и затвори мача за 2 часа и 20 минути, като по този метод стана и най-възрастният първенец на сингъл при мъжете в Париж.

В първите четири гейма на мача двамата тенисисти си размениха три пробива, като два от тях бяха за Надал, който поведе с 3:1 гейма. Испанецът задържа преимуществото си и взе първия сет с 6:3 за малко над 50 минути.

Интрига се появи при започване на втория сет, в който Рууд съумя да пробие и да поведе с 3:1. Веднага по-късно обаче Надал върна пробива, понижи на 2:3 и наподобява тук някъде норвежецът бе прекършен.


До края на срещата Надал не даде нито един гейм на противника си и по този начин за пръв път в славната си кариера стартира годината с трофеи от първите два шампионата в " Големия шлем ".

През януари той победи и в Откритото състезание на Австралия, като към този момент е в доста добра позиция да нападна " Голям шлем " със спечелването на четирите шампионата, което обаче не е правено от нито един тенисист в модерната история на играта.

???? IL L`A FAIT!!

???? Rafael Nadal remporte pour la 14e fois de sa carrière et il ajoute un 22e titre en Grand Chelem à son immense palmarès (6-3, 6-3, 6-0)????

▶️ La remise du trophée:
— francetvsport (@francetvsport)
След мача Надал загатна, че това може да се окаже последният му мач в Париж.

“Ще направя всичко допустимо да се завърна, само че не мога да явен отговор все още. След шампионата ще се опитам да намеря решение за болките в ходилото, които не ми разрешават да упражнявам обикновено. Едно е несъмнено - нямам по-силно предпочитание от това да игра няколко години в Париж, само че съществува вероятността това да не е допустимо ”, разяснява Надал.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР