Кралство с жестоки закони, безмилостен крал, смъртни присъди – всичко

...
Кралство с жестоки закони, безмилостен крал, смъртни присъди – всичко
Коментари Харесай

Смело момиче променя „Кралството“ в нов български роман (предложение за четене)

Кралство с жестоки закони, безсърдечен крал, смъртни присъди – всичко това трансформира живота на елементарния човек в пъкъл. В този пъкъл попада и дръзката Кейтлин. Тя обаче е твърдо решена да промени този свят, в който битката за власт и господство господства над всичко.

Сред тази плетеница от положително и зло, обич и ненавист, мрак и светлина Кейтлин бързо се снабдява с врагове, само че и намира същински другари. Среща и любовта.

Романът за млади читатели „ Кралството “ от Стела Йосифова е фентъзи история, в която се вкопчваш още от първите страници и с неспокойствие очакваш идващото премеждие, в което ще се впусне смелата и безстрашна Кейтлин. Очаква прегръдката на принца. Но и по-късно няма да е елементарно.

Това е втората книга на Стела Йосифова, която бе удостоена със специфичната премия на журито в състезанието „ Южна пролет “ за нейния дебют в региона на детската литература „ Шоколадовата фабрика на Дядо Коледа “.  Забележително е, че авторката продължава да твори в същото занятие – на литературата за деца и млади читатели, която не е постоянно желана от младите създатели у нас. Стела Йосифова още веднъж демонстрира ослепителен белетристичен гений, умеене да построява забавен сюжет и да основава персонажи, с които младите читатели заживяват на страниците на романа.

Книгата е смислена и идейна, с доста послания, които биха стигнали освен до младите читатели, само че и до възрастните. Стела Йосифова основава прелестно построени облици (особено този на Кейтлин), с които заживяваш и ставаш част от техния свят, от техните мисли, прекарвания и безредици. Романът е вълнуващо странствуване в свят, в който се смесват действителност и приказка. Тяхната сплав пленява и носи приятност на читателите, без значение от техните усети и желания.

Ако младите читатели желаят да прочетат нещо за безконечната битка сред положителното и злото, за любовта и омразата, за жаждата за власт и господството, за копнежа да се промени светът в името на положителното и за щастието на елементарния човек, те ще го открият на страниците на романа „ Кралството “. Изданието излезе с поддръжката на Министерството на културата.

Photo credit: Издателство " Книги за всички "

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР